Fotbalisté Blšan a Mladé Boleslavi vykročili k ligové záchraně

Blšany i Mladá Boleslav vyhrály ve 26. ligovém kole a vykročily k záchraně v první fotbalové lize, naopak další sestupem ohrožený celek si připsal doma pouze bod. Slovácku jej proti Liberci až v páté minutě nastavení vystřelil Nezmar.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Nejlépe je tom z této trojice klubů Mladá Boleslav. Město ligového nováčka dnes prožilo svátek se šťastným koncem. S novopečeným mistrem Spartou sice jeho tým po třináctém Junově zásahu v sezoně ještě v 87. minutě prohrával, pak se ale připomněli střídající hráči. Rojka, který zajistil svému týmu výhru nad Spartou na podzim, dnes vyrovnal a Pecka dokonal po sedmi minutách na hřišti bleskový obrat.

V Opavě zavládla skepse. Proti Blšanům, které osm zápasů v řadě nevyhrály, doma měli v existenčním zápase Slezané bodovat, ale po hrubých chybách obrany prohráli 1:2. Vítězný gól vsítil Nachtman, pro nějž to byla premiérová trefa v lize. Za čtyři dny jednadvacetiletý zadák, který je v Blšanech jen na hostování, si přesto v koncovce počínal jako zkušený matador. Zoufale útočící domácí přitom v závěru jen snížili a po bodovém odečtu šesti bodů za korupci pro ně prohra pravděpodobně znamená sestup.

Slovácku se vyplatila snaha až do konce. Liberec na jeho hřišti sahal po třech bodech, ale Jan Nezmar, který s ním slavil před třemi lety titul, byl proti. Útočník Slovácka vyrovnal v páté minutě nastavení.

Statistiky zápasů 26. kola:

Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:1 (0:1)
Branky: 87. Rojka, 90. Pecka - 45. Jun. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Kordula. ŽK: Skála, Palát, Bednář - Poborský, Johana, Zelenka, Matušovič, Sivok. Diváci: 4960.

Slezský FC Opava - Chmel Blšany 1:2 (0:1)
Branky: 79. Svátek - 15. Polodna, 51. Nachtman. Rozhodčí: Jech - Tulinger, Pinkas. ŽK: Šourek, Nachtman (oba Blšany). Diváci: 2682.

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 90+5. Nezmar - 68. Slepička. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Filípek. ŽK: Polách - Polák, Hamouz, Lukáš. Diváci: 4327.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme