Fotbalisté Bohemians a Viktorie Žižkov stále jako přes kopírák

Po pátém kole Gambrinus ligy je v čele stále dvojice týmů se shodným ziskem dvanácti bodů a se stejným skóre - i když pražští "Klokani" měli doma s Drnovicemi namále.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktoria Žižkov jela pro tři body na půdu Synotu Staré Město, a svůj cíl splnila. Vítězný gól padl ve 38. minutě z kopačky Pospíšila. Synot zkusil zejména v první části 2. poločasu mohutně útočit, ale obrana Pražanů - mimochodem společně s Bohemians nejlepší v soutěži - odolala. V samotném závěru už neměli domácí na vyrovnání dostatek sil.

Bohemians zdolali doma Drnovice 1:0 gólem Mareše ze třetí minuty nastaveného času. V prvních pětačtyřiceti minutách vidělo pět tisíc přihlížejících spíše slabý fotbal, a ani převážnou část druhého poločasu to nevypadalo lépe. V 83. minutě se ale nechal vyloučit hostující Lasota, "Klokani" se nadechli k mohutnému náporu, a nakonec se dočkali tříbodové trefy Mareše.

Liberec po výborném začátku soutěže ztrácí dech: poté, co nechal všechny body v Hradci Králové, přišel o další dva po hubené domácí remíze s Opavou v poměru 1:1. Liberci pomohla dvacet minut před koncem do vedení penalta, kterou proměnil Štajner, ale Opava se nevzdala ani přesto, že hrála posledních deset minut bez vyloučeného Harazima a v nastaveném čase vyrovnala Onderkovou zásluhou.

Baník Ostrava byl proti Hradci Králové favoritem, ale na výhru 1:0 se dost nadřel. Hosté totiž bojovali nadoraz, a nenechali čtvtému týmu aktuální tabulky ani metr prostoru zadarmo. 13.126 diváků vidělo ve 34. minutě vedoucí gól z kopačky Bolfa, ale do samotného závěru utkání se muselo obávat o výsledek.

Olomouc bez dvou vyloučených neměla v Blšanech moc šancí na úspěch, domácí Chmelaři vyhráli zaslouženě 3:1. První červenou kartu viděl z rukou rozhodčího už ve 4. minutě Kotrys, druhou ukázal v 64. minutě rozhodčí Řehoř Krohmerovi. Domácí vedli od 41. minuty po gólu Hogena, Hapal sice ještě do přestávky vyrovnal, ale dvojnásobné oslabení Olomouce přineslo další dva góly v její síti: v 68. minutě se trefil podruhé Hogen a v 85. Vladyka.

Jablonec má stejně jako jeho zeměpisný soused z Liberce po výborném vstupu do soutěže potíže a hledá sám sebe. Tentokrát se nenašel v Brně, kde prohrál 0:2. V první polovině utkání ještě Severočeši udrželi bezbrankový stav, po přestávce už ale jejich obrana nestačila a dvakrát inkasovala. O první gól se postaral po hodině hry Pacanda, za dalších deset minut ukončil bodové naděje hostů Šustr.

Výsledky 5. kola: Ostrava - Hradec Králové 1:0 (1:0), Teplice - Slavia Praha 1:2 (1:0), Brno - Jablonec 2:0 (0:0), Bohemians - Drnovice 1:0 (0:0), Synot - Žižkov 0:1 (0:1), Blšany - Olomouc 3:1 (1:1), Sparta Praha - Příbram 1:0 (1:0), Liberec - Opava 1:1 (0:0).

Tabulka: 1. Viktoria Žižkov a Bohemians 12, 3. Slavia 12, 4. Ostrava 12, 5. Liberec 10, 6. Blšany 9, 7. Sparta 9, 8. Jablonec 7, 9. Brno a Synot 7, 11. Drnovice 6, 12. olomouc 5, 13. Příbram 3, 14. Hradec 3, 15. Opava 1, 16. Teplice 1

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme