Fotbalisté Bohemians mají licenci na infarktové góly!

Běžela už pátá minuta nastaveného času utkání 12. kola fotbalové Gambrinus ligy mezi Bohemians Praha a 1. FC Synot. Slovenský rozhodčí Anton Stredák, pověřený řízením tohoto klání, se už díval na hodinky a přemýšlel, že utkání každým okamžikem ukončí. Domácí založili zřejmě poslední akci celého zápasu: po levé straně potáhl míč Radek Šírl, odcentroval do vápna, dva hráči míč zasáhli, ale netrefili. Tu si na malý čtverec naběhl kapitán klokanů Michal Petrouš a poslal míč za záda bezmocného gólmana Synotu Miroslava Ondrůška.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CU Bohemians

CU Bohemians | Foto: Jan Rosenauer

"Já jsem už potom jen míč usměrnil do branky. Věřil jsem, že se to povede - a stalo se tak," zářil po utkání kapitán Bohemians Michal Petrouš.

Letos to nebylo ovšem poprvé, co jste doma zachránili výsledek až v samotném závěru zápasu. V pátém kole proti Drnovicím zařídil Pavel Mareš výhru 1:0 ve třetí minutě nastavení, v jedenáctém pro změnu Martin Horák ve čtvrté minutě nastaveného času zajistil bod za remízu 2:2 s Hradcem Králové a naposledy jste tedy vy zajistil "Bohemce" tři body v páté minutě nastavení. Dá se říci, že tyto góly "in-extremis" mužstvo posilují?

"Určitě, je to pro mužstvo povzbuzující. Náš tým je zvyklý hrát až do poslední vteřiny, a to se nám vyplácí. Navíc u nás doma jsou diváci fantastičtí, ženou nás dopředu. Už jen kvůli nim se nedá vůbec nic vypustit. A jsme za to odměněni my i naši diváci."

Zápasy si ale často komplikujete sami, třeba proti Synotu jste mohli vést po první půli 4:0 a nikdo by se asi nemohl moc divit. Vyložené šance jste ale "zazdili", za což vás soupeř potrestal vyrovnáním a na výhru jste se pak hodně nadřeli...

"Takové šance by se měly proměňovat, ale například Zdeněk Šenkeřím, který si proti Starému Městu vytvořil několik šancí, je mladý, nezkušený kluk - a má na to asi právo, protože je nezkušený. S věkem, se zkušenostmi to určitě přijde. Fotbal je prostě takový, že šance se neproměňují i na vyšší úrovni, než je naše první liga - třeba v Lize mistrů. Ale musí se hrát do konce a vyplatí se to."

Hradec Králové byl v jedenáctém kole prvním týmem, který si z Ďolíčku odvezl bod. Nepoznamenalo to atmosféru v týmu před utkáním se Synotem?

"Nepoznamenalo, říkali jsme si, že takový zápas prostě přijde, že nemůžeme vyhrávat všechny zápasy doma. Ale bylo dobře, že hned další kolo proti Synotu jsme hrálo znovu Ďolíčku a že jsme to mohli před našimi diváky odčinit. Myslím, že jsme to zvládli, výsledkově i herně to nebylo špatné."

Na podzim vás doma čeká ještě jeden, výjimečný zápas. Ve čtrnáctém kole bude vršovický Ďolíček svědkem derby se Spartou. Budete to utkání vnímat jako něco mimořádného?

"Určitě, chceme se totiž udržet v kontaktu se Spartou a taky chceme, aby tento zápas byl vyvrcholením podzimní části, kdy by se mělo hrát o podzimního mistra. Budeme se rvát a nedáme kůži zadarmo."

Štěpán Etrych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme