Fotbalisté La Coruni deklasovali v Lize mistrů AC Milán

Fotbalisté španělské La Coruni porazili na vlastním hřišti italský AC Milán v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů vysoko 4:0 a postoupili do semifinále. Deportivo odehrálo snad nejlepší zápas v klubové historii. Obhájce prvenství v LM AC Milán tak překvapivě končí letos v prestižní evropské klubové soutěže podobně jako Real Madrid a Arsenal Londýn už ve čtvrtfinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Překvapivé semifinálové dvojice tak tvoří La Coruňa s FC Portem, které vyřadilo Lyon, a Chelsea Londýn s Monakem. Ze čtveřice semifinalistů triumfovalo v prestižní soutěži jen Porto v roce 1987. Den po šokujícím vyřazení Realu Madrid vybuchla ještě větší bomba na stadionu Riazor. AC Milán tam vyhrál oba dosavadní zápasy, ale tentokrát na návštěvu galicijského města nebudou jeho hvězdy vzpomínat v nejlepším. La Coruňa poosmé v Lize mistrů doma vyhrála, aniž inkasovala. Naposledy doma vyhořela právě s AC Milán, s nímž prohrála 0:4, ale tentokrát strach mít nemusela. Autor tehdejšího hattricku Inzaghi zůstal jen mezi náhradníky a jeho nástupce Tomasson byl většinu zápasu neviditelný.

Zato Uruguayec Pandiani se znovu oblékl do kostýmu kata italských klubů. V prvním zápase překonal Maldiniho a spol. po jedenácti minutách, tentokrát mu stačila necelá polovina času. Obtočil se kolem Maldiniho a Didovi nedal střelou umístěnou k tyči sebemenší šanci. Když byl u míče Valerón rychleji než Dida a domácí vedli 2:0, začali fanoušci tušit, že se jejich tým nevzdal. Legendární Maldini neměl svůj večer, a když si slabší chvilku vybral i Cafú, prohrávali hosté 0:3. Frana definitivně rozprášil milánské postupové naděje. Alespoň prodloužení měl na kopačce v poslední minutě střídající Inzaghi, ale neuspěl.

Lyon měl před sebou o gól lehčí úkol, ale kouč Paul Le Guen na rozdíl od svého lacoruňského kolegy zvolil mnohem riskantnější taktiku. Se třemi obránci ale Lyon propadl už po šesti minutách. Deco narýsoval krásnou přihrávku skrz obranu a Maniche z první nezaváhal. Domácí ale neumdlévali v aktivitě, nezbrzdil je ani neuznaný Luyindulův gól kvůli spornému ofsajdu. Rodák z bývalého Zairu si vše vynahradil o chvíli později, kdy mu po Maloudově průniku přistál míč na břiše a útočník jej hbitě uklidil do sítě. Domácí vypálili na branku Porta celkem 24 střel, ale síť už podruhé napnul až v poslední minutě Elber. Hosté se o přestávce zdrželi v kabině jako by ještě domlouvali, jak obranu domácích přelstít. Deco znovu šajtlí našel Manicheho, a ten ani podruhé nezaváhal. Na přelomu dubna a května tak dojde na Pyrenejské derby.

Výsledky:

Deportivo La Coruňa - AC Milán 4:0 (3:0)
Branky: 5. Pandiani, 35. Valerón, 44. Luque, 76. Fran. Rozhodčí: Meier (Švýc.). ŽK: Víctor, Pandiani - Pirlo. Diváci: 29.000. První zápas 1:4, postupuje La Coruňa.

Sestavy: La Coruňa: Molina - Manuel Pablo, Andrade, Najbet, Romero - Víctor, Sergio (87. Duscher), Mauro Silva - Valerón (90. Djalminha) - Luque (66. Fran), Pandiani. Trenér: Irureta; AC Milán: Dida - Cafú, Nesta, Maldini, Pancaro (77. Rui Costa) - Gattuso, Pirlo (59. Serginho), Seedorf - Kaká - Tomasson (67. Inzaghi), Ševčenko. Trenér: Ancelotti.

Olympique Lyon - FC Porto 2:2 (1:1)
Branky: 14. Luyindula, 90. Elber - 6. a 47. Maniche. Rozhodčí: Frisk (Švéd.). ŽK: Juninho, Edmílson - Deco, Jorge Costa, Vítor Baía. ČK: 74. Edmílson. Diváci: 40.000. První zápas 0:2, postupuje Porto.

Sestavy: Lyon: Coupet - Berthod, Müller, Edmílson - Essien (60. Réveillere), Diarra, Dhorasoo (76. Delfandre), Malouda - Juninho (60. Bergougnoux) - Luyindula, Elber. Trenér: Le Guen; Porto: Vítor Baía - Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Jorge Costa, Nuňo Valente - Costinha, Maniche, Deco (76. Mendes), Aleničev - Carlos Alberto (47. Pedro Emanuel), McCarthy (57. Jankauskas). Trenér: Mourinho.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme