Fotbalisté nezaváhali ani na Kypru a vyhráli skupinu

Česká fotbalová reprezentace zakončila kvalifikaci mistrovství Evropy výhrou 2:0 na Kypru a ve skupině D obsadila první příčku před Německem. V Nikósii poslal český výběr do vedení v 11. minutě svým prvním gólem v reprezentaci Daniel Pudil, Jan Koller pak ve druhém poločase přidal svou už 51. branku v českém dresu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čeští fotbalisté se radují z gólu na Kypru

čeští fotbalisté se radují z gólu na Kypru | Zdroj: ČTK

Hodně byl vidět v úvodu právě Pudil, i když utkání pro něj nezačalo šťastně, když ho jeden ze soupeřových obránců trefil do obličeje.

Slavit mohl slávistický hráč v jedenácté minutě, kdy přišla akce českého mužstva po levé straně: Matějovský vysunul přesným pasem Pudila a jeho střela vnějším nártem přesně zapadla ke vzdálené tyči do kyperské branky.

I po brance česká převaha pokračovala, proto se Kypřané k velkému ohrožení debutanta Zítky nedostali. Naopak ve 34. minutě měl Koller blízko k druhému gólu, ale jeho pokus z otočky šel přímo do rukou gólmana.

Trenér Brückner možná trochu překvapivě v poločasu nestřídal a vydařený výkon jeho mužstva pokračoval. Už ve 48. minutě se do další příležitosti dostal Koller, ale jeho prudká rána trefila jen bližší tyč.

V 70. minutě Kypřané málem využili chybu Zítky, který podcenil centr, a Rozehnal měl co dělat, aby zblokoval ránu Konstantinua. O čtyři minuty později ale přidal uklidňující gól Koller, který po rohu Plašila hlavou načal svou druhou padesátku branek v reprezentačním dresu.

Domácí se nevzdávali, ale Okkas ze dvou metrů netrefil branku a vzal jim poslední naději. Na poslední tři minuty se na hřiště podíval i další nováček Kladrubský.

Vítězství znamená konečné první místo ve skupině D, ale také to, že český tým bude při losování evropského šampionátu ve druhém koši.

Výsledek:

Kypr - Česká republika 0:2 (0:1)

Branky: 11. Pudil, 74. Koller. Rozhodčí: Paniašvili - Elikašvili, Jvardidze (všichni Gruz.). ŽK: Satsias - Kadlec. Diváci: 5211.

Sestavy:

Kypr: Jorgalidis - Christu, Lambru, Nikolau (56. Charalambus), Garpozis (62. Jasumis) - Charalambidis, Satsias, Aloneftis, Makridis (84. Michael) - Okkas, M. Konstantinu. Trenér: Anastasiadis.

ČR: Zítka - Pospěch, Kováč, Rozehnal, Kadlec - Plašil (87. Kladrubský), Matějovský, Galásek, Pudil - Koller (77. Fenin), Kulič (57. Baroš). Trenér: Brückner.

Petr Plintovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme