Fotbalisté Petrohradu pokořili v Poháru UEFA AEK Atény

Fotbalisté Petrohradu doma rozdrtili v Poháru UEFA dalšího soupeře. Poté, co na jejich stadionu utržila debakl 0:4 Crvena Zvezda Bělehrad, odjel s pětibrankovým přídělem AEK Atény. Utkání se hrálo v rámci prvního kola skupin, do kterých se podle nového modelu soutěž rozdělila. Dál postoupí první tři kluby a tým Vlastimila Petržely si tak hned na začátku vytvořil ideální pozici k postupu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Cup

UEFA Cup | Foto: UEFA

Přitom utkání pro něj začalo smutně. Flachbarta v šestnáctce obehrál Konstantinidis, napálil míč do tyče a Krassas pohodlně dorazil. Pak ale ukázal kanonýr Keržakov, jakou má pro Zenit cenu. Po zranění se vrátil do sestavy a za dvacet minut druhé půle stihl hattrick.

Druholigové německé Cáchy pokračují v úspěšných výsledcích. Proti Lille odhodily respekt a připravily druhému celku francouzské ligy první prohru od konce srpna. V hledišti stadionu Kolína nad Rýnem, kam se Cáchy musely přesunout kvůli nevyhovujícím podmínkám svého hřiště, jim tleskal i kouč řeckých mistrů Evropy Otto Rehhagel. Přemožitel ostravského Baníku Middlesbrough porazil řecké Egaleo 1:0.

David Rozehnal znovu zůstal na lavičce náhradníků, ale poté, co Bruggy dostaly tři branky v Dněpropetrovsku, by se mohl do základní sestavy vrátit.

Výsledky:

Skupina B:

Steaua Bukurešť - Standard Lutych 2:0 (0:0)
Branky: 71. vlastní Dragutinovič, 81. Neaga. Rozhodčí: Mikulski (Pol.). Diváci: 23.000.

Skupina C:

Dněpr Dněpropetrovsk (Ukr.) - FC Bruggy 3:2 (2:2)
Branky: 17. a 62. Venhlinskij, 45.(+1) Rykun - 37. Čeh, 44. Balaban. Rozhodčí: Jára (ČR). Diváci: 25.000.

Skupina D:

Dinamo Tbilisi - FC Sochaux 0:2 (0:2)
Branky: 18. a 37. Ilan. Rozhodčí: Messner (Rak.). Diváci: 18.000.

Skupina E:

SC Egaleo (Řec.) - FC Middlesbrough 0:1 (0:0)
Branka: 77. Downing. Rozhodčí: Hanacsek (Maď.). Diváci: 12.000.

Skupina H:

Zenit Petrohrad - AEK Atény 5:1 (1:1)
Branky: 48., 54. a 68. Keržakov, 45. Aršavin, 86. Denisov - 4. Krassas. Rozhodčí: Almeida Costa (Portug.). Diváci: 23.000.

Alemannia Cáchy (Něm.) - Olympique Lille 1:0 (0:0)
Branka: 67. Meijer. Rozhodčí: Trivkovič (Chorv.). Diváci: 20.352. Hráno v Kolíně nad Rýnem.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme