Fotbalisté Porta a La Coruni hráli v Lize mistrů bez branek

Fotbalisté FC Porto a Deportiva La Coruni hráli ve druhém semifinálovém utkání Ligy mistrů bez branek. V odvetě, která je na programu 4. května, už gól padnout musí. Hráči La Coruni si odvezli bezbrankovou remízu, pro níž si očividně na stadion O Dragao přijeli. Zatímco Porto alespoň vyslalo přímo na branku tři střely, hosté si za celý zápas připsali jen dva pokusy mimo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Na hře obou týmů bylo patrné, že se potkaly kluby z nepříliš vzdálených měst. Oba trenéři měli soupeře dokonale přečteného a ani jeden nebyl s to vymyslet nic, čím by zformovaného protivníka překvapil. Porto útočilo obezřetně zezadu a tvůrce jeho hry Deco neměl tolik místa, kolik by potřeboval. La Coruňa se snažila pouštět hrůzu především z brejků, jenže největší pozornost vzbudil ten, při němž si poranil kotník Luque.

První střelu mezi tyče si statistikové zapsali až v 51. minutě, ale propagační pokus Ricarda Carvalha byl skutečně jen pouhým číselným údajem. Porto pokračovalo ve svém střeleckém trápení z poslední doby: v posledních čtyřech ligových zápasech se trefilo jedinkrát.

Největší šance zápasu se zrodila v 67. minutě, kdy se míč dostal k Manichemu a vyhlášený střelec ze střední vzdálenosti zatočil z necelých dvaceti metrů svůj technický pokus přímo na břevno. Molina měl štěstí, že jej odražený míč netrefil a pokračoval směrem od branky. Druhou šanci na gól spálil Jankauskas, který hlavou poslal Decovu nabídku z trestného kopu těsně vedle pravé tyče.

Výsledek:

FC Porto - Deportivo La Coruňa 0:0
Rozhodčí: Merk (Něm.). ŽK: Carlos Alberto, Ricardo Carvalho, Marco Ferreira - Mauro Silva. ČK: 87. Andrade (La Coruňa). Diváci: 50.000.

Sestavy: Porto: Vítor Baía - Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Jorge Costa, Nuňo Valente - Aleničev (46. Jankauskas), Costinha (46. Mendes), Maniche, Deco - Carlos Alberto, McCarthy (70. Marco Ferreira). Trenér: Mourinho; La Coruňa: Molina - Manuel Pablo, Najbet, Andrade, Romero - Víctor (89. César), Sergio (79. Duscher), Mauro Silva, Luque (45. Fran) - Valerón - Pandiani. Trenér: Irureta.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme