Fotbalisté Slavie vyhráli a jsou druzí

Fotbalisté Slavie vyhráli v dohrávce 25.kola Gambrinus ligy nad Brnem 3:1 a posunuli se na druhé místo v tabulce. Před Mladou Boleslaví a Teplicemi je však pražský celek jen pouze zásluhou lepšího skóre. Naopak hráči Brna stále nemají zajištěnou záchranu v nejvyšší soutěži. Kompletní 26.kolo je na programu ve středu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga | Foto: Jan Rosenauer

Slavia hrála od zažátku aktivně a už v desáté minutě byl Švento ve výborné pozici, ale trefil jen jednoho z obránců. Krátce nato brněnští zadáci zachránili před Pitákem po centru Vlčka situaci až na brankové čáře. Ve 13. minutě prostřelil Lejsala domácí Vlček a dal svůj osmý gól v sezoně.

Slavie přehrávala Brnou kombinační hrou na jeden dotek. Janda mířil vysoko nad a Švento opět narazil na dobře postaveného obránce Pavlíka. Druhý gól zařidil z trestného kopu technickou střelou Piták.

Hosté zahrozili až ve 33. minutě. Do kabin ale mohli jít domácí ještě spokojenější, když Vlček s Pitákem připravili hezkou kombinací šanci pro Gaúcha, ten však napálil míč vysoko nad.

Brňané hráli podstatně důrazněji a domácí se už tak často nedostávali do šancí a ke střelbě. Až čtvrt hodiny před koncem Šventův centr prodloužil Piták a Gaúcho hlavou přehodil Lejsala. O minutu později se přece jen dočkali i hosté, když Vrána hlavou z bezprostřední blízkosti snížil.

Slavia Praha - FC Brno 3:1 (2:0)

Branky: 13. Vlček, 28. Piták, 75. Gaúcho - 76. Vrána. Rozhodčí: Paták - Novák, Pospíšil. ŽK: Kalivoda - Černý, Siegl, Houšť, Trousil. Diváci: 2240.

Sestavy:

Slavia Praha: Vorel - Krajčík, Holeňák, Aračič, Hubáček - Piták (84. Fořt), L. Jarolím, Janda, Švento - Vlček (70. Kalivoda), Gaúcho (90. Hercegfalvi). Trenér: K. Jarolím.

FC Brno: Lejsal - Houšť, Horejš, Trousil, Siegl - Chlup, Pavlík, Černý (51. Večeřa), Střeštík (56. Besta) - Vrána, Švancara (70. Zelenka). Trenér: Mazura.

Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme