Fotbalisté Slavie zakončí letošní rok v Amsterodamu

Fotbalisté pražské Slavie se večer rozloučí s Pohárem UEFA. Na hřiště Ajaxu, který loni vyřadili na cestě do Ligy mistrů, tentokrát nastoupí s mnohem skromnějším cílem. Vstřelit svou první branku ve skupině "F". Naději na postup ztratili před dvěma týdny v duelu proti Hamburku, naopak Ajax stále bojuje o první místo ve skupině.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha | Foto: SK Slavia Praha

Po třech zápasech patří slávistům ve skupině "F" poslední místo s jedním bodem a nulou na kontě vstřelených gólů. Slavii tak patří nelichotivý primát, jako jediná ze čtyřiceti klubů ve skupinách Poháru UEFA nedala ještě gól. Kvůli trestu od disciplinární komise UEFA za zápas s Hamburkem budou českému mistrovi v Amsterodamu chybět trenér Karel Jarolím a brankář Martin Vaniak. Toho by měl nahradit dvaadvacetiletý Jakub Diviš, který přitom ještě nikdy nenastoupil ani v české nejvyšší soutěži.

Když se loni v létě chystal Ajax na dvojzápas kvalifikace o Ligu mistrů proti Slavii, viděl se už dopředu v hlavní soutěži a svým chováním to také dával najevo. Navíc si tehdy před samotným soubojem dovolil prodat největší hvězdu Wesleyho Sneijdera do Realu Madrid. Ten, kdo teď čekal další spršku arogantního chování ze strany v Evropě kdysi slavného, ale teď spíše paběrkujího klubu, musel být příjemně překvapen. Nový trenér Ajaxu Marco van Basten mluví o soupeři skoro jako o Barceloně, skloňuje slova jako silný, těžký nebo kvalitní. A důvod? Ten je prostý. Všichni si ještě dobře pamatují, co tehdy Jarolímova družina s hvězdným nizozemským souborem provedla.

Zápas Ajax Amsterodam - Slavia Praha začne v Amsterdam aréně ve 20:45. Radiožurnál odvysílá celý druhý poločas v přímé reportáži. Ve druhém utkání skupiny F se Hamburk utká s Aston Villou.

Alena Benešová, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme