Fotbalisté Slavie ztratili výhru až v nastaveném čase

V dohrávaném zápase 19. kola fotbalové ligy remizovala Slavia Praha s Mladou Boleslaví 2:2, když o výhru přišla ve třetí minutě nastavení. V tabulce se však přesto vrátila na druhé místo, ale jen díky lepšímu skóre před Teplice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha

Před hrstkou nejvěrnějších příznivců se do sestavy domácích vrátil uzdravený stoper Holeňák, ovšem hráči Slavie začali souboj vlažně. Naopak ligový nováček hrál s chutí a zejména útočné duo Bednář - Sedláček zle zatápělo obraně Slavie. V jedenácté minutě pro průniku rychlého Bednáře stačil jeho ránu Kozáčik vyrazit, vzápětí neudržel domácí gólman centr, hosté toho však nedokázali využít. Trest za lehkovážnou hru favorita však přišel záhy. Po malé domů a nevydařeném odkopu Kozáčika se dostal míč na kopačku Matějovského, jenž obehrál "jesličkami" Bejbla a technickou střelou překonal domácího brankáře.

Hráče Slavie vyvedl vývoj skóre z rovnováhy. Jejich hře chyběla přesnost a nakopávané míče dopředu byly snadnou kořistí pro mladoboleslavskou obranu. Naopak s chutí hrající hosté byli stále nebezpeční a Kozáčik měl plné ruce práce. Po další chybě v rozehrávce domácí brankář nadvakrát zlikvidoval střelu Sedláčka a dalekonosnou ránu Cigánka z trestného kopu jen s námahou vyrazil na roh. Po půlhodině hry šla hlavička Bednáře jen těsně vedle tyče. Domácí se probudili až v závěru poločasu. Po úniku Fořta odvrátili hosté na roh v poslední chvíli před Vlčkem, který nastoupil k jubilejnímu třístému ligovému zápasu. Ve 37. minutě přešel přes tři hráče důrazný Piták, předložil míč Fořtovi, a ten střelou do rohu branky vyrovnal. Brankáře Millera prověřil ještě tvrdou ranou z dálky Piták a přesný trestný kop k tyči Sedláčka bravurně vytěsnil mimo branku.

Po přestávce již byla Slavia aktivnější, ale do šancí se příliš její hráči nedostávali. Miller si poradil s trestným kopem střídajícího Kolouška, s námahou vyrazil na roh střelu Zbončáka. Kapituloval až čtvrt hodiny před koncem. U postranní čáry vybojoval míč střídající Adauto, po jeho přihrávce stačil ještě Brunclík zastavit střelu Latky, ale jeho opakovaná rána znamenala pro Slavii vedení. To však Pražané neudrželi a o tříbodový zisk v samém závěru přišli. Když se již totiž domácí dožadovali ukončení zápasu, prodral se v nastaveném čase ke střele Rojka a vyrovnal.

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:2 (1:1) Branky: 37. Fořt, 75. Latka - 15. Matějovský, 90.(+3) Rojka. Rozhodčí: Královec - Holub, Kordula. ŽK: Adauto - Baranek, Brunclík, Langer. Diváci: 1855.

Slavia Praha: Kozáčik - Švec, Holeňák, Bejbl, Zbončák - Piták, Latka, Gedeon, Sedláček (55. Koloušek) - Vlček (59. Adauto), Fořt (72. Kuka). Trenér Csaplár.

FK Mladá Boleslav: Miller - Krátký, Skála, Švejdík, Palát (46. Brunclík) - Baranek, Langer, Matějovský (75. Jarolím), Cigánek (62. Rojka) - Sedláček, Bednář. Trenér Uhrin.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme