Fotbalisté Slovácka potřetí v řadě zdolali doma Spartu

Stadion v Uherském Hradišti, kde hraje své domácí zápasy 1. FC Slovácko, začíná být pro fotbalisty Sparty Praha zakletý. Ve třech zápasech, které zde sparťané sehráli, nedokázali vybojovat ani bod. Naposledy prohráli ve včerejší předehrávce 6. kola Gambrinus ligy 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané Martin Hašek a Lukuáš Zelenka se snaží zastavit Jana Nezmara z 1. FC Slovácko

Sparťané Martin Hašek a Lukuáš Zelenka se snaží zastavit Jana Nezmara z 1. FC Slovácko | Zdroj: ČTK

Sparta se musela obejít bez zraněných Sivoka, Slepičky a překvapivě také bez Zelenky, jehož postihly střevní potíže a objevil se pouze na střídačce. Sparta měla od počátku častěji míč na kopačkách, nicméně pozorně bránící Slovácko je do vážnější šance nepustilo. Domácí byli nebezpeční především z rychlých protiútoků. Na konci první půle se do slibné šance dostal Malár, ale jeho hlavička mířila těsně nad břevno Blažkovy branky. Pak se před ním sám ocitl Maďar Sowunmi, ale šance se zalekl.

Každý by čekal, že po bezbrankovém prvním poločase se Letenští nadechnou k náporu, který konečně brankově zúročí. Jenže pro ně přišel šok v podobě inkasovaného gólu, jenž je zasáhl krátce po přestávce. Agilní Ivana unikl po pravé straně, jeho střelu stačil Blažek jen vyrazit před dobíhajícího Sowunmiho a ten při svém prvním zápase ve slováckém dresu hlavou poslal míč do sítě. Sparťané působili bezzubým dojmem a vůbec nebyli schopni sebevědomé Slovácko přehrát. Kombinace jim značně vázla a domácí je navíc často dostávali pod tlak.

V závěrečných deseti minutách se Sparta pokusila o zvrat a po Matušovičově rohu brankář Drobisz jen s obtížemi nadvakrát chytil Kadlecovu hlavičku. Rozlousknutí duelu však přišlo v 89. minutě. Slabou Ličkovu střelu Blažek neudržel a Malár poslal odražený míč pohotově do sítě. 2:0 - rozhodnuto. Sparta tedy před dnešními zápasy zůstává prozatím s deseti body na čtvrtém místě, Slovácko se ziskem tří bodů vyhouplo na devátou příčku.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 2:0 (0:0)

Branky: 47. Sowunmi, 89. Malár, Rozhodčí: Jech - Holub, Košec, ŽK: Lička - Došek. Diváků: 6228

Sestavy:Slovácko: Drobisz - Švejnoha, Rajnoch, Šuškavčevič, Palinek - Malár, Lička, Pavlík, Róth (46. Petržela) - Sowunmi (80. Ordoš), Ivana. Trenér: Molnár.

Sparta: Blažek - Zd. Pospěch, Petráš, Lukáš, Kadlec - Poborský (68. Herzán), Kisel (85. Jeslínek), Petrouš, Poláček (80. Pergl) - Došek, Matušovič. Trenér: Hřebík.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme