Fotbalisté Sparty nestačili na Žižkov

Fotbalisté Sparty předvedli v předehrávce 26. kola Gambrinus ligy na Žižkově nejslabší výkon jarní části a zaslouženě prohráli s domácí Viktorií 0:2. Obě branky vstřelil slovenský útočník Tomáš Oravec. Sparta vede stále o sedm bodů před Slavií, ale pokud červenobílí v pondělí porazí Ostravu, stáhnou náskok sparťanů na čtyři body. Žižkov si naopak upevnil třetí místo, které zaručuje účast v Poháru UEFA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FK Viktoria Žižkov

FK Viktoria Žižkov | Foto: Jan Rosenauer

Domácím chyběl tvůrce hry Luděk Stracený, Sparta se musela obejít bez Karla Poborského, který pykal za čtyři žluté karty. V útoku hostů se objevili bývalí hráči Žižkova Marek Kincl a Michal Pospíšil, jen na lavičce zůstal Lukáš Zelenka. To však Spartě v dnešním duelu vůbec nepomohlo, za celý zápas si nevypracovala vážnější příležitost. Naopak Viktoria se dostala do vedení už v šesté minutě. Chihuri poslal přihrávku Oravcovi, ten udělal kličku brankáři Blažkovi a do prázdné branky skóroval. Ve 35. minutě ztratil Zbončák míč na polovině domácích, po pravé straně utekl Ščasný, centrem našel Oravce a ten svým druhým gólem zvýšil vedení Viktorie na 2:0. Nepříznivou situaci se rozhodl trenér Sparty Kotrba řešit střídáním. Na hřiště poslal Zelenku místo trápícího se Sionka. Na hru hráčů v rudých dresech to však blahodárný vliv nemělo. Naopak v 68. minutě chytil gólman Blažek Oravcovi třetí gól. V závěru domácí zápas kontrolovali a za skandování fanoušků"Ať žije Žižkov" a "Hoši děkujem" dovedli utkání k zasloužené výhře.

Viktoria Žižkov - Sparta Praha 2:0 (2:0)
Branky: 6. a 35. Oravec

Rozhodčí: Jára - Amler, Vodička

ŽK: Klimpl - Flachbart

Diváci: 3152

Sestavy:

Žižkov: Pižanowski - Buryán, Mlejnský, Klimpl, Mikulík - Ščasný, Pikl, Sabou, Dirnbach (78. Starec) - Chihuri, Oravec

Sparta: Blažek - Flachbrat, Homola, Petráš, Grygera - Sionko (39. Zelenka), Hübschman, Michalík (75. Cesarec), Zbončák - Kincl, Pospíšil (83. Sivok)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme