Fotbalisté Sparty vyhráli na Strahově Pohár ČMFS

Fotbalisté Sparty Praha se stali vítězi Poháru ČMFS poté, co ve finále na Strahově zdolali Baník Ostrava 2:1. Rozhodující branku utkání vstřelil šest minut před koncem obránce Petr Johana. V té chvíli vítězný tým hrál už v deseti, bez vyloučeného brankáře Blažka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

radost Sparťanů

radost Sparťanů | Foto: Michal Krumphanzl

Největší šanci měl Baník už v páté minutě, kdy využil Johanovy váhavosti hbitý Matušovič, ale Heinzova rána trefila Blažka do nohy. Sparťané se dostali blíž k Laštůvkovi až před poločasem, ale Junův pokus přes hlavu mířil nad a Kováčova rána z dvaceti metrů byla příliš slabá na to, aby mohla zamířit do sítě. Největší šance se málem zrodila až těsně před hvizdem, kdy Jun prošel přes nedůrazného Drozda, ale jeho zpětná přihrávka před branku adresáta nenašla.

V druhém poločase se ale obraz hry výrazně změnil, z čehož měli největší radost fanoušci, mezi nimiž nechyběli ani Vladimír Šmicer a jeho liverpoolský spoluhráče Sami Hyypiä. Také oni mohli v 51. minutě aplaudovat po akci, na jejímž konci byl první gól zápasu. Sivok se protáhl do trestného území, odkud placírkou vyzval ke střelbě Rezka a jeho rána zapadla pod padajícího Laštůvku. V 56. minutě po akci Matušoviče se k odraženému míči po Homolově chybě dostal Lička a z hranice šestnáctky vyrovnal. Do té doby nevýrazná Ostrava zvedla obrátky, hra se začala přelévat z jedné strany na druhou a Baník měl i další šance. Šest minut před koncem poslal Poborský roh z levé strany přesně na hlavu Johany a ten rozhodl o výhře Sparty.

Výsledek - finále:

Baník Ostrava - Sparta Praha 1:2 (0:0)
Branky: 56. Lička - 51. Rezek, 84. Johana. Rozhodčí: Vidlák - Amler, Talpa. ŽK: Bolf - Rezek. ČK: 73. Blažek (Sparta). Diváci: 6985.

Sestavy: Ostrava: Laštůvka - Látal, Besta, Bolf, Drozd (86. Žůrek) - Pospěch (70. Kiša), Bystroň, Lička, Čížek - Heinz, Matušovič. Trenér: Komňacký; Sparta: Blažek - Johana, Homola, Hübschman, Petráš - Poborský, Sivok, Kováč, Michalík (72. Voříšek) - Jun (75. Bičík), Rezek (83. V. Gluščevič). Trenér: Straka.

Přehled vítězů:

1993 - Sparta Praha

1994 - Viktoria Žižkov

1995 - Hradec Králové

1996 - Sparta Praha

1997 - Slavia Praha

1998 - FK Jablonec

1999 - Slavia Praha

2000 - Slovan Liberec

2001 - Viktoria Žižkov

2002 - Slavia Praha

2003 - FK Teplice

2004 - Sparta Praha

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme