Fotbalisté Sparty zdolali na Letné Zlín

Fotbalisté Sparty Praha porazili v dnešním prvním soutěžním zápase pod vedením nového trenéra Michala Bílka Zlín 2:0. Oba góly vstřelil ve druhém poločase Došek a Sparta postoupila na třetí místo v tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta-Zlín

Sparta-Zlín | Zdroj: ČTK

V poločase provázel oba týmy do kabin hromový pískot a pro druhou část utkání udělal trenér Bílek dvě změny v sestavě. Zabavníka s Junem nahradili Homola s Doškem, který se pak stal mužem zápasu. Ještě chvíli pak trvalo, než se Sparta zvedla, ale především příchod dvoumetrového útočníka její hře prospěl. Vyhlášený střelec hned po příchodu na trávník dokázal vítěznými vzdušnými souboji dostat zlínskou obranu do úzkých a v 61. minutě ji dokonale překvapil gólovou střelou z otočky na hranici šestnáctky.

Nejen branka, ale i změny v rozestavení hru letenského týmu oživily. Sylvestre měl po vysunutí Sivoka do zálohy najednou dost prostoru k vymýšlení svých technických kouzel a hosté se dostávali stále častěji do problémů. Definitivní rozhodnutí ale přišlo až po jejich chybě: v 72. minutě vysoký centr nečekaně podběhl brankář Baránek a Doškova hlavička z ostrého úhlu skončila znovu v síti.

Branky: 61. a 72. Došek. Rozhodčí: Matějek - Košec, Teuber. ŽK: Pospěch, Řepka, Sivok - Jelínek. Diváci: 8521.

Sestavy:

Sparta: Blažek - Zabavník (46. Homola), Sivok, Řepka, Kadlec - Pospěch, Šimák, Sylvestre, Kolář (83. Lustrinelli) - Matušovič, Jun (46. Došek). Trenér: Bílek.

Zlín: Baránek (74. Kořínek) - Janíček. Zbožínek, Švach, Červenka - Vidlička, Vrtělka (68. Šmahaj), Zúbek, Lukaštík (55. Jelínek) - Bača, Kraus. Trenér: Uličný.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme