Fotbalisté Teplic získali Pohár ČMFS

Vítězem Poháru Českomoravského fotbalového svazu se stal tým Teplic. V dnešním finálovém utkání v Praze na Strahově porazil Slovácko 1:0 a zopakoval svůj triumf z roku 2003.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté Teplic se radují z gólu proti Slovácku

fotbalisté Teplic se radují z gólu proti Slovácku | Zdroj: ČTK

Finálový zápas se hrál ve svižném tempu a se sympaticky bouřlivou atmosférou byl nejlepší reklamou na domácí pohár za poslední léta. Na Strahově nebylo poznat, že proti sobě nastoupily týmy z rozdílných ligových soutěží.

Bylo to právě druholigové Slovácko, které se snažilo ohrozit Teplickou branku. Už v páté minutě vyslal zpoza šestnáctky Gléber střelu na Grigara, navíc Čtvrtníček jeho pokus na malém vápně tečoval a teplický gólman musel předvést parádní zákrok.

Teplice hrozily zejména ze standardních situací. Ve 35.minutě centroval zprava Mahmutovič a po jeho centru trefil Petr Lukáš hlavou břevno branky Slovácka. Když ve 44. minutě nepřekonal teplický Mareš zblízka Filipka, hrálo se v poločase bez branek.

Úvod druhého poločasu přinesl rozhodující akci. Ve 49. minutě nejprve pálil Ljevakovič, Filipko jeho pokus vyrazil k dalšímu Bosňanovi ve službách teplického celku a Aidin Mahmutovič, hokejově bombou mezi nohy brankáře, otevřel skóre.

Slovácko se nevzdalo. Dokázalo své soupeře zatlačit, ale bezvýsledně. Předkolo Evropské ligy si tak po výhře 1:0 zahrají Teplice.

1.FC Slovácko - FK Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 48. Mahmutovič. Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Ubias. ŽK: Fujerik, Perůtka, Formánek, Kordula, Ondřejka, Kubáň, Čtvrtníček - Vachoušek, Vidlička, Mareš. Diváci: 4820.

Slovácko: Filipko - Randa, Němčický (86. Sládek), Formánek, Kubáň - Fujerik (69. Ondřejka), Kordula (76. Holub), Perůtka, Čtvrtníček, Cleber - Chmelíček. Trenér: Mazura.

Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Ljevakovič (66. Vaščák), Matula, Vachoušek, Stožický - Mahmutovič (77. Verbíř), Mareš (85. Smejkal). Trenér: Plíšek.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme