Fotbalisté Toga hrozí bojkotem zápasu proti Švýcarům

Spor o prémie mezi fotbalisty Toga a fotbalovým svazem této africké země dál eskaloval. Hráči účastníka světového šampionátu hrozí bojkotem zítřejšího zápasu proti Švýcarsku. Něco podobného se v dlouhé historii mistrovství světa ještě nepřihodilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Toga

Hráči Toga | Foto: AFP

Naprostý chaos a anarchie vládne v tožské výpravě. Mluvčí fotbalového svazu této africké země znovu prohlásil, že spor o prémie je zažehnán, ale realita je evidentně jiná.

Hráči dnes dopoledne sáhli ke krajnímu prostředku a odmítli odcestovat do dějiště zítřejšího utkání Dortmundu. Až po důrazné intervenci ze strany Světové fotbalové federace FIFA se výprava vydala na cestu.

Fotbalisté požadují vyplacení 155.000 eur na hlavu za postup na mistrovství světa plus dalších 30.000 za každé další vítězství. Fotbalový svaz této chudé africké země je ale ochoten vyplatit jen postupové odměny, a to ve výši 30.000 eur.

Kvůli tahanicím o peníze od týmu odešel a posléze se zase na lavičku vrátil německý kouč Otto Pfister. Togo podlehlo v úvodním zápase Koreji 1:2 a i vzhledem k situaci v týmu je považován za největšího outsidera šampionátu.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme