Fotbalisté zakončili reprezentační rok remízou

Čeští fotbaloví reprezentanti zakončili v Teplicích první rok pod taktovkou trenéra Karla Brücknera remízou se Švédy 3:3. Domácí v přípravném utkání dvakrát vedli, ale soupeř pokaždé vyrovnal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČMFS

ČMFS

Český tým se pustil vehementně do dobývání soupeřovy branky. Už v 8. minutě se po Barošově hlavičce dostal k odraženému míči Milan Fukal a levačkou zamířil přesně k tyči. Hamburský obránce tak oslavil svůj návrat do reprezentace po půlroční přestávce. Méně důvodů ke spokojenosti měl jeho klubový spoluhráč Tomáš Ujfaluši, který už v závěru první čtvrthodiny po srážce s Allbäckem opustil hřiště s rozbitou hlavou.

Ve středu obrany ho nahradil Johana a s přímočarými švédskými akcemi měl hodně starostí. V 29. minutě dostal v šestnáctce hodně volného prostoru Mikael Nilsson a vyrovnal. V 43. minutě po rohovém kopu odvracel Fukal míč tak nešťastně, že trefil Nilssona a od něj se míč odrazil podruhé za Čechova záda.

Čeští fotbalisté však nemínili jít o přestávce do kabin s gólovým mankem. Baroš si v 45. minutě vykoledoval faul na hranici šestnáctky a Štěpán Vachoušek z přímého kopu vstřelil svůj první reprezentační gól. Schoval si ho na stadión, kde kdysi začínal s velkým fotbalem.

Po změně stran dal kouč Karel Brückner šanci dalším hráčům, mezi nimi i Patriku Gedeonovi, který tak nastoupil ke své reprezentační premiéře. Druhé dějství začalo náporem domácích. Po Nedvědových akcích se dostali do slibných šancí Vachoušek a Poborský, ale chybělo jim přesnější zakončení. V 63. minutě poslal Grygera další z mnoha centrů před branku a Milan Baroš v pádu hlavičkoval do sítě.

Už za dvě minuty však nekoncentrovaná česká obrana dovolila hostům znovu vyrovnat. Jarošík ztratil míč a Johana jen přihlížel, jak Allbäck střílí třetí švédský gól. Na Stínadlech se dál hrál bezstarostný fotbal s šancemi na obou stranách, ale další gól už diváci neviděli. Nejblíž k němu měl Kolomazník, ale švédský brankář jeho střelu v poslední minutě reflexívně vyrazil a stanovil tak konečný výsledek 3:3.

Česká republika - Švédsko 3:3 (2:2)

Branky: 8. Fukal, 45. Vachoušek, 63. Baroš - 29. a 43. Nilsson, 65. Allbäck. Rozhodčí: Bosat - Kartal, Ersoy (všichni Turecko). ŽK: Gedeon - Elmander. Diváci: 10.238.

ČR: Čech (46. Černý) - Fukal, Bolf, Ujfaluši (16. Johana), Grygera (73. Hübschman) - Poborský (63. Kolomazník), Galásek (46. Gedeon), Nedvěd (68. Dostálek), Šmicer (46. Jarošík) - Vachoušek, Baroš (81. T. Došek).

Švédsko: Isaksson - Lucic, Jakobsson, M. Svensson, Edman (69. N. Johansson) - Bakircioglu, A. Svensson, Källström, M. Nilsson (65. Skoog) - Elmander (65. A. Johansson), Allbäck.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme