Fotbalistou roku je Tomáš Rosický

V pražském Kongresovém centru byl ve čtvrtek večer korunován vítěz 37. ročníku ankety o Fotbalistu roku. Nejlepším fotbalistou České republiky roku 2001 byl zvolen Tomáš Rosický. Záložník Borussie Dortmund zvítězil v hlasování fotbalových trenérů, ligových hráčů a legionářů a v 21 letech se stal nejmladším fotbalovým králem v šestatřicetileté historii ankety. Mezi elitní desítkou jsou i přes nevydařenou kvalifikaci na mistrovství světa dlouholeté opory reprezentačního mužstva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Foto: Borussia Dortmund
Přehrát

00:00 / 00:00

Jak hlasoval pětinásobný vítěz této ankety Ivo Viktor?

Za Tomášem Rosickým skončili loňský vítěz Pavel Nedvěd z Juventusu Turín a Jiří Jarošík ze Sparty Praha. Oceněni byli také budou vítězové dalších anket - Trenér roku Karel Brückner, Talent roku Petr Čech ze Sparty a Osobnost ligy Miroslav Kadlec z Brna.

Fotbalista roku se volí za celý kalendářní rok, a tak se mezi desítkou kandidátů objevuje i jméno Patrika Bergera, který většinu podzimu promarodil.

Nominace Fotbalista roku 2001: Milan Baroš, Patrik Berger, Petr Čech, Jiří Jarošík, Jan Koller, Vratislav Lokvenc, Pavel Nedvěd, Karel Poborský, Tomáš Rosický, Tomáš Řepka.

Nominace Trenér roku 2001: Karel Brückner, Jaroslav Hřebík, Josef Chovanec, Vlastimil Petržela, Zdeněk Ščasný.

Nominace Talent roku 2001: Petr Čech, Martin Horák, Tomáš Hübschman, David Kobylík, Aleš Urbánek.

Nominace Osobnost ligy 2001: Pavel Černý, Miroslav Kadlec, Pavel Kuka, Jiří Novotný, Horst Siegl.

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme