Fotbalisty Olomouce povede Uličný

Fotbalisty Sigmy Olomouc povede Petr Uličný. Olomoucký rodák podepsal s vedením čtrnáctého týmu Gambrinus ligy smlouvu na rok a půl. Bývalý kouč Hradce Králové nahradí Jiřího Kotrbu, který odešel do Sparty. Uličný se tak do Olomouce vrací po čtrnácti letech. Funkce se oficiálně ujme až prvního ledna. Asistentem zůstává Karel Trnečka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Uličný

Petr Uličný | Foto: Vladislav Galgonek

Jediným úkolem pro nového trenéra Sigmy je záchrana v první lize. Tým nasbíral za celý podzim pouze jedenáct bodů, stejně jako Uličného předchozí mužstvo - Hradec Králové. Sám Uličný přijal nabídku trénovat Olomouc bez váhání: "Pro mě je to velká výzva, protože bydlím v Olomouci a byl jsem čtrnáct let mimo Olomouc, takže jsem okamžitě přikývl."

Mluvit o posilách týmu pro jarní část ligy je podle Uličného předčasné, protože mužstvo Olomouce zatím neviděl. Přesto si myslí, že Sigma bude dobře posílena: "Ředitel Jiří Kubíček potvrdil, že všichni kvalitní hráči zde zůstanou a další ještě přijdou."

Už teď je ale Uličnému jasné, že mužstvo potřebuje především kvalitního střelce: Sigma dala jen dvanáct gólů, proto potřebujeme hráče, který má předpoklady góly dávat. Potřebujeme také konstruktivního záložníka. Hodně příchodů a odchodů je v jednání, takže si počkáme do příštího týdne."

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme