Fotbalisty Olomouce přeskočily v ligové tabulce týmy Příbrami, Jablonce i Mladé Boleslavi

Stačila tři utkání Gambrinus ligy a fotbalisté Sigmy Olomouc rázem klesli z průběžného čtvrtého místa až na sedmé. Prohráli totiž na vlastním hřišti s Jabloncem 0:2 po brankách Zdeňka Šenkeříka a Tomáše Michálka - prozatím nejlepšího střelce celé soutěže. Navíc Příbram podruhé v této sezóně porazila Jihlavu a Mladá Boleslav vyhrála nad Slováckem, což v součtu znamená, že jak Jablonec, tak Příbram s Mladou Boleslaví nasbíraly v Gambrinus lize o bod více než Hanáci, kteří přezimují s 23 body na kontě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Sigma Olomouc

SK Sigma Olomouc | Foto: Jan Rosenauer

Mladá Boleslav má navíc dohrávku s Jihlavou k dobru a na jaře tak bude mít nejlepší výchozí pozici k tomu, aby zaútočila na třetí Slavii. Naopak přikovaní na sestupovém místě zůstanou během zimní přestávky Blšany, které nakonec podlehli převaze fotbalistů Plzně a prohráli na západě Čech 0:2. Pokud zítra Most porazí Spartu, klesnou Blšany až na poslední místo.

Nedělní zápasy 16. kola Gambrinus ligy:

Sigma Olomouc - FK Jablonec 97 0:2 (0:0)
Branky: 56. Šenkeřík, 88. Michálek. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Filgas. ŽK: M. Hubník - Špit. Diváci: 3742.

Viktoria Plzeň - Chmel Blšany 2:0 (0:0)
Branky: 71. Fillo, 82. Kousal. Rozhodčí: Čuřín - Tulinger, Novák. ŽK: Barteska, Fillo, Kousal, Limberský - Krejčík, Střihavka, Trapp, Polodna. Diváci: 2977.

Marila Příbram - Vysočina Jihlava 2:0 (1:0)
Branky: 40. Mendy, 90. Frejlach. Rozhodčí: Adam - Kordula, Kumstát. ŽK: Stracený, Mendy - Kadlec, Vladyka. ČK: 82. Šourek (Jihlava). Diváci: 1825.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 30. Rychlík. Rozhodčí: Helebrant - Zlámal, Kafka. ŽK: Kysela, Brezinský - Švejnoha. Diváci: 3470.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme