Fotbalová "21" si zkomplikovala cestu do baráže o ME

Česká fotbalová jedenadvacítka prohrála v kvalifikačním utkání o postup do baráže ME s Nizozemskem 1:2. Jedinou branku našeho týmu dal Fořt, hosté rozhodli o svém vítězství v nastaveném čase. Čeští hráči si tak cestu do baráže zkomplikovali. Pokud ve středu Bělorusko získá alespoň bod v Moldavsku, budou předstiženi v čele třetí kvalifikační skupiny. Zatím není ani jisté, zda by jim k postupu do baráže stačilo i druhé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalisté

fotbalisté

Na Češích jako by v prvním poločase ležel stín z páteční porážky v Bělorusku. Naopak Nizozemci se v Liberci vůbec nechovali jako hosté a často Ličkův tým jednoduchými kombinacemi na jeden dotek přehrávali. Každou chvíli mířila za českou obranu nebezpečná přihrávka.

Ani po přestávce očekávaný tlak českého týmu nepřišel. Nizozemci se stáhli na vlastní polovinu a čekali na brejky. Češi se do šancí tlačili obtížně, a když z boku sprintoval sám Svěrkoš, stoper Olfers jej snadno předběhl.

Další fotbalové celky do jedenadvaceti let - Polsko, Španělsko, Chorvatsko, Švýcarsko a Francie - si postup do baráže o účast na ME zajistily z prvního místa ve své skupině.

Výsledek:

Česká republika "21" - Nizozemsko "21" 1:2 (0:1)
Branky: 76. Fořt - 9. Hoogstrate, 90. Hersi. Rozhodčí: Miezelis - Bisigirskas, Simkus (všichni Litva). ŽK: Hoogstrate, Stekelenburg, De Jong, Van De Laak (všichni Niz.). Diváci: 2950

Sestavy: Česká republika: Laštůvka - Vidlička, Schuster, Koubský, Hrdlička - Plašil, Lička, Besta (35. Kobylík), Trojan (70. Lafata) - Svěrkoš, Jun (64. Fořt); Nizozemsko: Stekelenburg - Greene, Olfers, Seip, Jansen - Hoogstrate (63. Da Silva), Mathijssen, De Jong, Castelen - Hersi (90. Tuyp), Van De Laak (86. Putter)

Tabulka 3. skupiny:

1. Česká republika

2. Bělorusko

3. Rakousko

4. Nizozemsko

5. Moldavsko

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme