Fotbalová Gambrinus liga: dvojvládí v tabulce pokračuje

Žižkov a Bohemians, to jsou dva týmy, které i po pěti odehraných kolech fotbalové Gambrinus ligy trůní na první pozici tabulky. Viktorka vyhrála na Synotu 1:0, Klokani nad Drnovicemi stejným poměrem. Oba celky tak mají shodně 12 bodů a skóre 10:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Ďolíčku se už ale zdálo, že se oba celky rozejdou smírně. Gól klokanů dal totiž až ve třetí minutě nastavení z poslední šance po rohu Pavel Mareš. "Čekal jsem na zadní tyči, až někdo z kluků vyhraje hlavičku. Mám od trenéra Petržely nakázáno, abych při zahrávání rohových kopů chodil na zadní tyč. Kluci tu hlavičku prodloužili, viděl jsem, že jde na mě, tak jsem se míč snažil trefit do branky a spadlo to tam," popisoval rozhodující moment hráč, po jehož brance se stadion klokanů málem rozsypal radostí.

Trenér Bohemians Vlastimil Petržela označil utkání za infarktové. Ve chvíli, kdy byl osm minut před koncem vyloučen hostující Edvard Lasota, vydal Petržela pokyn. aby jeho hráči vsadili vše na jednu kartu a útočili ve třech. "O takováto vítězství jsme vloni přicházeli. To se nám stalo několikrát, kdy jsme vyhrané utkání ztratili nebo zremizovali - třeba zrovna vloni v Drnovicích. Myslím, že nás takového vítězství ještě více stmelí," zářil po utkání Petržela.

Zato Drnovickým zůstal po zápase smutek. Brankář Jindřich Skácel chytal výborně, nestačil pouze na Marešovu hlavičku. "Byla to obrovská smůla, dvaadevadesát minut jsme Bohemku nepustili do šance, hráli výborně, ale zase jsme bohužel dohrávali o deseti," narážel Skácel na Lasotovo vyloučení. Také v předchozích kolech - v Teplicích a proti Brnu nedohráli Drnovičtí kompletní. Tentokrát se jim to ale vymstilo. "Co se dá dělat, takový je fotbal, gól to byl dost nešťastný. Za dva týdny snad porazíme Synot a dobrý výkon z Bohemky potvrdíme i bodově," zadoufal Skácel.

Hned za tandemem Bohemians - Žižkov je v tabulce Slávie. Ta poprvé v ligové historii vyhrála v Teplicích (2:1). "Strašně jsem si to před zápasem přál," ulevilo se záložníku Tomáši Kuchařovi, "sehrál jsem tu hrozně moc utkání a buď jsme prohráli nebo remizovali. A kolik jsme tu měli smůly a všeho... Teď se to naštěstí obrátilo a jsme rádi," dodal Kuchař. Naopak pro Teplice znamenala prohra pád až na tabulkové dno. Po 369 minutách sice daly gól, ale Slavii stejně podlehly 1:2. "Na Slavii jsme si věřili, byli jsme psychicky dobře připravení. Celý týden jsme doufali, že doma Slavii porazíme a chytneme se, protože soupeř tu až do soboty nikdy nevyhrál," říkal po zápase smutně autor jediné teplické trefy Radek Divecký.

Ze dna tabulky se tak odlepila Opava - v Liberci však vyválčila bod až v samotném závěru. Trenér Slezanů Bohuš Keller tedy mohl slavit první bodový zisk, i když se v Liberci (1:1) zrodil až v posledních vteřinách. "Když mužstvo chce za každou cenu bodovat, tak to většinou jde," oddechl si kouč Moravanů. "Vsadili jsme na obranu a Liberci jsme toho moc nedovolili. Gólovou šanci si vypracovali v prvním poločase jenom jednu, ale vyloženou žádnou," dodal Keller.

Gambrinus liga má nyní dva týdny přestávku. Reprezentační mužstvo totiž čeká dvojzápas kvalifikace světového šampionátu 2002 na Islandu (1.9.) a v Teplicích proti Maltě (4.9.).

Štěpán Etrych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme