Fotbalová reprezentace slaví v kvalifikaci první výhru

Český národní výběr dokázal ve třetím utkání kvalifikace o postup na Mistrovství světa 2010 přehrát v Teplicích po nepříliš výrazném výkonu dosud neporažené Slovinsko 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v polovině druhého poločasu Libor Sionko. Vítězství se ale nerodilo lehce. Zejména v první půli musel brankář Zítka, který úspěšně nahradil zraněného Petra Čecha, řešit několik nebezpečných situací včetně dvou samostatných nájezdů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Česka Rajnoch a Slovinska Koren

Fotbalisté Česka Rajnoch a Slovinska Koren | Zdroj: ČTK

První půle zřejmě představy reprezentačního kouče Petra Rady příliš nenaplnila. Čeští hráči kazili velké množství přihrávek, nedařil se ani rychlý přechod do útočné fáze. Slovinci neustále hrozili z rychlých brejků. Ve dvou případech se dokonce řítili na osamoceného Zítku, ten ale míč za svá záda nepustil. Druhá půle přeci jen přinesla zlepšení české hry. V první šanci ještě Plašil proti slovinskému brankáři neuspěl, ale v 63. minutě už Sionko hlavou nezaváhal. Po vstřelené brance dostali Češi hru pod kontrolu a do konce utkání nepovolili soupeři výraznější gólovou příležitost.

V ostatních zápasech třetí kvalifikační skupiny porazilo Slovensko tým Polska 2:1 a Severní Irsko přehrálo San Marino 4:0. V tabulce jsou první s devíti body Slováci, o dva body méně mají na svém kontě Polsko a Slovinsko. Čechům patří se čtyřmi body pátá pozice o skóre za Severním Irskem. Poslední je San Marino, které dosud nebodovalo.

Česká republika - Slovinsko 1:0 (0:0)

Branka: 62. Sionko. Rozhodčí: Atkinson - West, Richardson (všichni Angl.). ŽK: Pospěch, Jarolím - Ilič, Brečko, Šuler. Diváci: 15.225

Česká Republika: Zítka - Pospěch, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Sionko, Rajnoch, Jarolím (66. Šírl), Plašil - Baroš (90.+1 Kladrubský), Fenin (81. Svěrkoš). Trenér: Rada.

Slovinsko: S. Handanovič - Ilič, Mörec, Šuler, Brečko (87. Mejač) - Šišič (65. Birsa), Koren, Radosavljevič, Kirm - Novakovič, Dedič (79. Jokič). Trenér: Kek.

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme