Fotbalová Slavia zchudne o dva milióny, Řepka ze Sparty o 50.000

Celkem 2.300.000 korun odevzdají Českomoravskému fotbalovému svazu ti, které dnes potrestala Disciplinární komise. Nejvíce přispěje klub SK Slavia Praha - dva milióny korun. Pořád jde ale o trest z dolní poloviny sazebníku, za opuštění hřiště v utkání proti Liberci mohla Slavia dostat až pětkrát vyšší. Pro sto tisíc korun sáhne její trenér Karel Jarolím, pro polovinu vedoucí mužstva Martin Lafek. Útočník Stanislav Vlček nesmí vykonávat jeden rok funkci kapitána a dva roky nebude hlavním pořadatelem Martin Rýdl. S dalšími hráči nebude disciplinární řízení zahájeno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Leška

Vladimír Leška | Zdroj: ČTK

Slavii se zdá trest přísný. Její ředitel Leška se snažil vzít vinu na sebe, ale jako jednotlivec nebyl potrestán on, ani druhý člen představenstva Rosen. Byť Leška před komisí přiznal, že opustit hřiště nakázali trenérům i hráčům právě oni dva.

Kromě slávistů bude platit i sparťanský obránce Tomáš Řepka. Disciplinárka mu nevěřila, že nenadával jihlavskému trenérovi Večeřovi a dala mu padesátitisícovou pokutu. Stejný peněžitý trest dostal také hlavní rozhodčí zápasu Královec, který tvrdil, že hanlivý výrok neslyšel. Stejně se zachoval i jeho asistent asistent Chytil, čtvrtý sudí Adam a delegáti Pánek se Školoudem. Všichni zaplatí 25 tisíc korun.

Všichni potrestaní se mohou odvolat k Odvolací a revizní komisi Českomoravského fotbalového svazu.

Miroslav Bureš, Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme