Fotbalová Sparta rozstřílela Feyenoord

Fotbalisté Sparty Praha vedou po druhém utkání skupinu H Ligy mistrů. Na svém stadiónu porazili po bezchybném výkonu Feyenoord Rotterdam 4:0. Nizozemský soupeř na Letné zcela propadl a navíc přišel minimálně na další zápas o vyloučeného Van Gobbela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvě branky v prvním poločase a dvě po přestávce zajistily fotbalistům Sparty vítězství v jejich druhém vystoupení v Lize mistrů doma nad Feyenoordem Rotterdam. S jasným vědomím toho, co na soupeře platí, vyhráli ve velkém stylu a dostali se do čela skupiny H. Po seznamovacím úvodu se taktovky chopila Sparta, která hrála důrazně ve všech řadách a to jí přineslo úspěch. Jarošík pronikl až ke značce pokutového kopu, po jeho souboji s Van Gobbelem se balón začal pomalu sunout k Zoetebierovi a než si pro něj brankář Feyenoordu stačil dojít, rychle reagující Hartig ho podél něj zasunul do sítě. Po půlhodině hry vznikla po jednom z rohů skrumáž před Čechem, Kalou pohotově namířil k tyči, ale s točenou střelou si brankář Pražanů poradil. Na druhé straně Hübschman nakopl dlouhý centr na Sionka, jehož ve sprinterském souboji fauloval Van Gobbel, po druhé žluté kartě byl vyloučen, a z následné penalty Labant zvýšil na2:0. Sparťanský tlak po přestávce přece jen neměl předchozí obrátky, i když herně na tom domácí stále byli líp. Snaha Feyenoordu zkorigovat výsledek byla marná. Když už tempo zápasu pozvolna upadalo, vyslal Michalík od levé postranní čáry z vlastní půle míč na sprintujícího Kincla a útočník v rudém dresu stačil přehodit vybíhajícího Zoetebiera. O tři minuty později rychlá akce po ose Sionko - Jarošík - Michalík přinesla čtvrtý gól z kopačky slovenského záložníka. Člen středové řady dal vůbec první za Spartu přesně mířenou ranou ze střední vzdálenosti.

Sparta Praha - Feyenoord Rotterdam 4:0 (2:0) Branky: 24. Hartig, 38. Labant z pen., 71. Kincl, 74. Michalík. Rozhodčí: Stuchlik - Mayr, Gorgon (všichni Rak.). ŽK: Van Gobbel (Feyenoord). ČK: 37. Van Gobbel. Diváci: 15.150. Sparta Praha: Čech - Grygera, Hübschman, J. Novotný, Labant - Sionko (88. Papoušek), Hašek, Jarošík, Michalík (81. Zelenka) - Hartig (84. Holub), Kincl. Feyenoord Rotterdam: Zoetebier - Emerton, Van Gobbel, De Haan, Rzasa - Bosvelt, Van Gastel (80. Leonardo), Paauwe - Kalou, Tomasson, Van Hooijdonk.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme