Fotbalové reprezentaci se vzdálil postup na mistrovství světa

Čeští fotbaloví reprezentanti podlehli v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2010 Slovensku 1:2 a klesli v tabulce 3. skupiny na čtvrté místo. Svěřenci trenéra Petra Rady si prohrou zkomplikovali cestu na šampionát v Jihoafrické republice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš po utkání kvalifikace fotbalového mistrovství světa 2010 Česko - Slovensko

Milan Baroš po utkání kvalifikace fotbalového mistrovství světa 2010 Česko - Slovensko | Zdroj: ČTK

Do utkání vstoupili lépe slovenští hráči. V úvodu si vytvořili několik dobrých střeleckých příležitostí, žádna ale brankou neskončila. Českou hru trápilo především velké množství nepřesných přihrávek.

Ve 22. minutě neustál souboj před šestnáctkou Rozehnal s Hološkem, Šesták se obtočil kolem Grygery a střelou do protipohybu rozvášnil slovenské diváky. O osm minut později skórovali naši východní sousedé podruhé, tentokrát do vlastní branky. Po půlhodině hry totiž zahrávali domácí první (!) rohový kop a po střele Jankulowského si hlavou "nemýlil" stoper Liverpoolu Škrteľ.

Češi se nedokázali prosadit kombinací a dlouhé nakopávané míče s přehledem sbírala hostující obrana. V útoku se srdnatě bil Talent roku Tomáš Necid, ale jeho snaha nepřinášela kýžené ovoce.

Jediným světlým okamžikem na hře české reprezentace byl úsek meti 60. a 68. minutou, kdy si vytvořila trvalejší tlak. Ten vyvrcholil Jarolímovou technickou střelou, která však skončila na tyči Muchovy branky.

Od této chvíle se už domácí do alespoň náznaku šance nedostali. Hosté dál spoléhali na rychlé protiútoky a těžili ze hry Hamšíka, který dokázal podržet míč i přesně přihrát. V 83. minutě rychle rozehrál přímý kop Karhan, domácí obrana zaspala a Jendrišek nadvakrát překonal brankáře Petra Čecha.

Český tým tak utrpěl porážku na vlastním hřišti a africké břehy se mu vzdálily na míle daleko. Národní tým klesl ve 3. kvalifikační skupině na 4. příčku a případný postup už nemá pouze ve svých rukou.

Česká republika - Slovensko 1:2 (1:1) Branky: 30. vlastní Škrtel - 22. Šesták, 83. Jendrišek. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Ibaňez, Jimenez (všichni Šp.). ŽK: Škrtel, Štrba, Šesták (všichni SR). Diváci: 14.956.

Česko: Čech - Grygera, Kováč (71. Pospěch), Rozehnal, Jankulovski - Sionko (84. Lafata), Polák, Jarolím, Plašil - Baroš, Necid (78. Fenin). Trenér: Rada.

Slovensko: Mucha - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Zabavník - Karhan, Štrba - Šesták (74. Štoch), Hamšík (87. Sapara), Jendrišek (90. Vittek) - Hološko. Trenér: Weiss.

Tabulka 3. kvalifikační skupiny:
1. Severní Irsko 7 4 1 2 12:6 13
2. Slovensko 5 4 0 1 10:6 12
3. Polsko 6 3 1 2 18:7 10
4. Česká republika 6 2 2 2 6:4 8
5. Slovinsko 6 2 2 2 5:4 8
6. San Marino 6 0 0 6 1:25 0

Petr Kadeřábek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme