Fotbalové Slavii hrozí pozastavení přestupů

Finanční problémy fotbalové Slavie pokračují i poté, co minulý týden zaplatila dluhy svým hráčům. Do dnešního dne měla zaplatit šest miliónů za přestup Václava Kolouška Slovanu Liberec, ale s největší pravděpodobností to už nestihne. Vedení severočeského klubu došla trpělivost a je téměř jistě, že případ předá arbitrážní komisi fotbalového svazu. Ta by Slavii pozastavila s okamžitou platností pozastavila přestupy do klubu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha

Problémy se zaplacením dluhu libereckému Slovanu potvrdil Radiožurnálu mluvčí Slavie Alexandr Kliment: "Slavia doposud Liberci dlužnou částku neuhradila. Hledáme neustále způsob, jak to vyřešit ke spokojenosti Liberce, protože si samozřejmě uvědomujeme náš závazek. Nicméně se nám zatím nepovedlo dluh uhradit. Konzultujeme to s naším majoritním akcionářem a věřím, že stejně jako jsme našli řešení v případě hráčů, najdeme řešení i v případě Slovanu. Jsme s nimi ve stálém kontaktu a věříme, že dojde k nějaké shodě."

Ale to půjde jen těžko, vedení Liberce už totiž došla trpělivost. Tiskový mluvčí Slovanu Lukáš Váňa byl poměrně nekompromisní: "Myslím, že na jednání už není prostor, protože jednat jsme se Slavií mohli už dříve, nicméně to se nestalo. Slavia nás vůbec nevyzvala, abychom nějakým způsobem vyřešili splátkový kalendář, pouze jsme se dohodli, že Slavii počkáme do dnešního dne. A dnes nám měla dát vědět, jestli budeme mít do patnáctého peníze na účtu. Neočekávám, že se to stane a očekávám, že naše vedení podnikne razantní kroky, aby peníze získalo."

Pokud Slavia nezaplatí a nedohodne se s Libercem na jiném řešení, předá arbitrážní komise ČMFS celou věc disciplinární komisi. A ta samozřejmě bude případ řešit. Slavia se tak může dostat do podobné situace jako druholigoví Bohemians. Komise jí může nejdříve pozastavit přestupy a poté začít odebírat body.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme