Fotbaloví nadšenci se konečně dočkali

Dnes večer začíná v Mnichově 18. světový šampionát. Na slavnostním zahájení bude hrát prim 170 bývalých fotbalových mistrů světa, včetně Pelého nebo Maradony. Následný úvodní zápas šampionátu mezi domácí reprezentací a Kostarikou, má po celé planetě sledovat kolem dvou miliard diváků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS ve fotbalu 2006

MS ve fotbalu 2006 | Foto: FIFAworldcup.com

"S olympijskými hrami se to absolutně nedá srovnávat. Půjde o malé odpolední představení bez pyrotechniky," říká režisér zahajovacího ceremoniálu Christian Stückl. Na pódiu se během pouhé půlhodinky vystřídá 1400 účinkujících.

Ti předvedou poněkud zvláštní "koktejl" bavorského lidového umění s nezbytnými koženými kalhotami smíchaného s hip-hopem nebo breakdancem. To všechno bude komentovat známý televizní bavič Thomas Gottschalk.

Chybět nebude kompletní dvaadvacítka německých "zlatých hochů" z roku 1974 a z týmu, který zlato získal v roce 1990 bude chybět jediný Thomas Hässler. Šampionát slavnostně zahájí německý prezident Horst Köhler.

Původně plánovanou galashow FIFA v lednu zrušila. Oficiálním důvodem byl strach z poškození trávníku berlínského Olympijského stadiónu. Neoficiálně se mluví o příliš vysokých nákladech a mizerné umělecké kvalitě.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme