Fotbalový Baník kráčí k mistrovskému titulu

Fotbalisté Ostravy vyhráli v úvodním utkání 27. kola Gambrinus ligy nad Teplicemi 1:0 a vykročili výrazně k mistrovskému titulu. Gól vsítil pět minut před koncem Matušovič z penalty po faulu brankáře Poštulky na Žůrka. Nejtěsnější vítězství Baníku nad Teplicemi dalo lídrovi z Bazalů jistotu, že tři zápasy před koncem ligy bude mít nejméně 5ti bodový náskok před svými pronásledovateli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

FC Baník Ostrava

FC Baník Ostrava | Foto: Jan Rosenauer

Baník Ostrava ukončil sérii šesti zápasů Teplic bez porážky. I tento duel ukázal, že Baník vláčí na cestě za zlatou metou na zádech těžké psychické břímě. Domácím nechyběla vůle, ale kombinační lehkost, s níž přehrávali své soupeře na podzim, je pryč. Hosté se na Bazalech spokojili se sázkou na obranu. Vyztužili střed pole a v první půli nepřinutili Laštůvku k zákroku, na soupeře to však stačilo.

Baník si přesto rychle vynutil převahu a měl i gólové možnosti. Heinzův přímý kop ale v desáté minutě našel náruč brankáře Poštulky a stejně dopadly i následné efektní Matušovičovy nůžky. Ostravští k vlastní smůle často ve svých kombinacích vynechávali zálohu. Roli tvůrce hry tak nezřídka přebíral Heinz a v 17. minutě byl i u vtipné souhry se Slončíkem, kterou však zakončil nepřesnou střelou ze slibné pozice uzdravený kapitán Látal.

Ve druhé půli se tvořivost z ostravských kopaček vytratila úplně. Stereotypní hra Baníku založená na dlouhých nakopávaných centrech stěží mohla vést k úspěchu a i zmlklé ochozy dávaly tušit, že pouť na ligový trůn bude ještě hodně komplikovaná. Jedinou akci, která zaváněla nebezpečím, měl na svědomí Bystroň, jenže v 65. minutě špatně trefil míč.

Výsledek:

Baník Ostrava - Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 85. Matušovič z pen. Rozhodčí: Šedivý - Petřík, Hojsík. ŽK: Slončík, Besta - Ryška, Hunal, Veleba, Klein. Diváci: 17.511.

Sestavy: Ostrava: Laštůvka - Hoffmann, Bolf, Besta, Drozd - Látal (73. Žůrek), Bystroň, Slončík (73. Lička), Čížek - Matušovič, Heinz (90. Magera). Trenér: Komňacký; Teplice: Poštulka - Doležal, Rada, Hunal, Klein - Verbíř (73. Kuchař), Benát (81. Krmaš), Ryška, Horváth, Leitner - Mašek (85. Veleba). Trenér: Nevrlý.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme