Fotbalový brankář Čech zřejmě okusí trávník v Chelsea

Fotbalový brankář Petr Čech zřejmě přestoupí z francouzského Rennes do Anglie. Zájem o něj má klub FC Chelsea. Její funkcionáři zaslali do Francie oficiální nabídku a druhá strana má čtyřiadvacet hodin na to, aby se rozhodla, zda svou největší hvězdu uvolní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový brankář

Fotbalový brankář | Foto: Artimex Sport

Chelsea údajně za Čecha nabízí takovou sumu, které se bude v dnešní tíživé finanční situaci na fotbalovém trhu jen těžko odolávat. Ostatně sám francouzský klub se prý nechal slyšet, že za deset milionů eur by byl brankář k mání. Až dosud ale jeho funkcionáři prohlašovali, že ho neuvolní dříve než letos v létě.

Ani český reprezentant by nebyl proti. Petr Čech řekl v rozhovoru pro Radiožurnál, že ví o tom, že nabídka do Rennes přišla a že jde skutečně o Chelsea. Současně přiznal, že by do Anglie rád odešel: "Je to obrovsky lákavá nabídka. Chelsea hraje stále Ligu mistrů a má navíc potenciál být do dvou let nejlepším týmem na světě," řekl Čech. Hlavním důvodem, proč by ale do Anglie chtěl, je to, že by z něj trenér Claudio Ranieri rád udělal brankářskou jedničku.

Odchovanec plzeňského fotbalu hrával v Chmelu Blšany a poté ve Spartě Praha. Odtud v létě 2002 po zisku titulu mistra Evropy do jednadvaceti let přestoupil Čech za 150 milionů korun do Rennes.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme