Fotbalový sázkařský skandál v Německu roste

Vážná obvinění vznáší v nejnovějším sázkařském skandálu v německém fotbale tamní bulvární deník "tz." Podle jeho informací vede mnichovské Státní zastupitelství v případu jako obviněné dva druholigové fotbalisty a dokonce jednoho hráče národního týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eurobankovky

Eurobankovky | Foto: Jan Rosenauer

Podle našeho zpravodaje v Německu Jiřího Hoška má jít o vycházející hvězdu Bayernu Mnichov Bastiana Schweinsteigera.

"V životě jsem na fotbalový zápas nevsadil byť jen jediné euro," odpřísáhl ale vedení Bayernu Schweinsteiger. Také samotné Státní zastupitelství zprávu dementovalo.

Krajně rozhořčeně reagoval na informaci "tz" manažer reprezentace Oliver Bierhoff i Uli Hoeness, který stejnou funkci zastává u Bayernu. Hoeness prohlásil, že všechno směřuje k miliónové žalobě na bulvární list.

Podle týdeníku Stern je ústřední postavou skandálu 45letý Číňan, který fungoval jako zprostředkovatel pro sázkařské gangy v Číně a Vietnamu. Za odměnu 5 až 15.000 eur se snažil u hráčů a trenérů dosáhnout ovlivnění výsledků zápasů, na kterých pak jeho kumpáni bohatli.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme