Fotbalový trenér Petr Uličný v Brně skočil

Fotbalová Gambrinus liga zažívá už šestou trenérskou rošádu. Kvůli špatným výsledkům Brna teď skončil Petr Uličný. Jeho místo převezme dosavadní asistent Aleš Křeček.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Uličný

Petr Uličný | Zdroj: ČTK

O odvolání zkušeného kouče z funkce se spekulovalo už po loňské sezóně, kdy tým nedokázal naplnit očekávání a neprobojoval se do evropských pohárů. Vedení klubu ale tehdy Uličného podrželo. Výsledky se však během letošního podzimu příliš nezlepšily. Brno dokázalo ze šesti duelů vybojovat jen jedno vítězství a naposledy pouze remizovalo s třináctými Českými Budějovicemi. A tak se trenér Uličný s aktuálně šestým týmem tabulky rozloučil.

Zkušený lodivod si rozsudek podapsal prakticky sám hned po utkání, když se postavil proti svému klubu a nechal se slyšet, že současný kádr na víc nemá. Pro majitele Brněnského klubu Romana Prose to byl signál, že Uličný už jeho mužstvu nemá co nabídnout. Tým tak dočasně převezme dosavadní asistent Aleš Křeček. V souvislosti s možností angažovat nového kouče se začalo spekulovat o Vítězslavu Lavičkovi, Jaroslavu Šilhavém nebo Miroslavu Beránkovi.

Aleš Křeček si premiéru ve funkci hlavního trenéra Brna odbyde už v neděli v ostrém utkání na stadionu vedoucí Slavie.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme