Fotbalový trenér Ščasný zakotví v Panathinaikosu Atény

Zdeněk Ščasný se stal novým trenérem fotbalového klubu Panathinaikosu Atény. Podle řeckých médií uzavřel český kouč smlouvu do konce sezony s roční opcí. Ščasný už v zemi mistrů Evropy působil - rok strávil v klubu OFI Kréta. Nyní v Aténách se Ščasný potká se záložníkem Rudolfem Skácelem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ščasný

Zdeněk Ščasný | Foto: Dan Krzywoň

Představitelé ostrovního klubu OFI Kréta, který vlastní stejný majitel jako Panathinaikos, prodloužili se Ščasným po roce smlouvu, ale ten nezůstal v Řecku ani tehdy, kdy byl silně spojován s Panathinaikosem. Klub vyznávající zelené barvy údajně stál i o tehdejšího kouče Slavie Miroslava Beránka. Vedení ale nakonec dalo přednost izraelskému odborníkovi Jicchaku Šumovi, kterého v pondělí navzdory dobrým výsledkům odvolalo. Podle řeckých médií mezi Šumem a prezidentem klubu panovaly nepřekonatelné rozpory.

Ščasný odmítal do této doby nabídky českých klubů - neuspěl u něj Liberec ani pražská Sparta. V Čechách se Ščasný zapsal do povědomí jako kouč Viktorie Žižkov, kterou během tří let dovedl do české špičky a hrál s ní evropské poháry. Předtím rok a půl koučoval Spartu, kde byl nejprve asistentem.

S Panathinaikosem Atény okusí atmosféru prestižní Ligy mistrů. Klub má zatím na kontě výhru nad Rosenborgem a prohru v Eindhovenu. Premiéru v nejvyšší evropské soutěži si Ščasný odbude 20. října doma proti Arsenalu.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme