Francouzi vyřadili brazilské mistry světa, Portugalci zdolali Anglii

Úřadující mistři světa z Brazílie skončili na mistrovstvím světa v Německu už ve čtvrtfinále. Vypadli s Francií po prohře 0:1. Jediný gól zařídil v 57. minutě Thierry Henry. Francie se ve středečním semifinále utká v Mnichově s Portugalskem, které vyřadilo Anglii na penalty 3:1. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Německo s Itálií, utkají se v úterý v Dortmundu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portugalský brankář Ricardo

Portugalský brankář Ricardo | Zdroj: ČTK

Mezi Portugalskem a Anglií v základní hrací době ani v nastavení nepadl gól, a tak se rozhodlo až v penaltovém rozstřelu - 3:1. Angličané se předtím hodinu dokonce ubránili v deseti: v 62. minutě přišli o vyloučeného Rooneyho. Ten dostal červenou kartu za to, že šlápl Ricardu Carvalhovi do rozkroku.

Brazilský kouč Portugalců ocenil, jak se Anglie vyrovnala se ztrátou vyloučeného: "I v deseti byli neuvěřitelní, byl to vzrušující zápas," řekl Luís Felipe Scolari. "Nevyužili jsme početní výhodu, protože jsme stříleli z příliš velké dálky. Anglie se naopak dostávala blízko k brance a bylo to, jako bychom hráli jedenáct na jedenáct."

"Gratuluji Portugalsku, ale naši chlapci si to zasloužili víc," řekl švédský trenér Anglie Sven Göran Eriksson. "Už nevím, co víc mám dělat. Moc jsme penalty trénovali. Byl jsem si tak jistý, že to tihle hráči dokážou a dovedou nás až do finále. Vážně mě to mrzí kvůli hráčům i kvůli fanouškům, že jsme jim ho nedokázali dát."

Brazílie - Francie 0:1 (0:0)

Branka: 57. Henry. Rozhodčí: Medina Cantalejo - Giraldez Carrasco, Medina Hernandez (všichni Šp.). ŽK: Cafú, Juan, Ronaldo, Lúcio - Sagnol, Saha, Thuram. Diváků: 48 000.

Brazílie: Dida - Cafú (76. Cicinho), Lúcio, Juan, Roberto Carlos - Juninho (63. Adriano), Gilberto Silva, Zé Roberto - Kaká (79. Robinho), Ronaldinho - Ronaldo. Trenér: Parreira.

Francie: Barthez - Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal - Ribéry (77. Govou), Vieira, Makelele, Malouda (81. Wiltord) - Zidane - Henry (86. Saha). Trenér: Domenech.

Anglie - Portugalsko 0:0 po prodl., 1:3 na pen.

Penalty proměnili: Hargreaves - Simao, Hélder Postiga, Cristiano Ronaldo. Neproměnili: Lampard, Gerrard, Carragher - Viana, Petit. Rozhodčí: Elizondo - García, Otero (všichni Arg.). ŽK: Terry, Hargreaves - Petit, Ricardo Carvalho. ČK: 62. Rooney (Angl.). Diváků: 52 000.

Anglie: Robinson - G. Neville, Ferdinand, Terry, A. Cole - Beckham (52. Lennon, 119. Carragher)), Lampard, Hargreaves, Gerrard, J. Cole (65. Crouch) - Rooney. Trenér: Eriksson.

Portugalsko: Ricardo - Miguel, Ricardo Carvalho, Meira, Nuno Valente - Figo (86. Hélder Postiga), Petit, Tiago (74. Viana), Maniche, C. Ronaldo - Pauleta (63. Simao). Trenér: Scolari.

Ondřej Prokop Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme