Futsalisté porazili Slovince, a zahrají si semifinále

Čeští futsalisté postoupili do semifinále evropského šampionátu v italské Casertě. Ve svém posledním vystoupení v základní skupině totiž porazili Slovinsko jasně 8:3. V sobotním boji o finále nastoupí naši proti Ukrajině. Hattrickem se do sítě slovinského brankáře blýskl Sluka, a ke konečné výhře velkou měrou přispěl i uzdravený Roman Mareš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbal

fotbal | Foto: Archiv ČRo

Už v druhé minutě měl Dlouhý obrovskou šanci, jenže gólman Lakoseljac jí ještě zmařil. Hra byla plná rychlých akcí na obou stranách, ale úvodní oťukávání ukončil právě Dlouhý už v šesté minutě. Odstartoval tak velké chvíle českého týmu a po dvou minutách už Střížův celek vedl o dvě branky: bleskurychlá kombinace mezi Slukem a Musialem skončila Slukovou střelou do šibenice. V těch chvílích Slovinci zaostávali, jenže v jedenácté minutě se po rychlém protiútoku propracoval před Klímu slovinský kanonýr Horvát a snížil, čímž ještě vystupňoval náboj utkání a brankář pražského Benaga musel několikrát prokazovat, že je na šampionátu v ohromné formě. V šestnácté minutě však Michal Mareš narazil Slukovi a ten přidal třetí gól svého týmu, který dalšími skvělými zákroky uchránil znovu český brankář. Krátce po přestávce přidali Češi další dvě branky a zdálo se, že víc, než zbytek zápasu, je už bude zajímat průběhu druhého utkání Itálie - Rusko. Slovinci pak sice rychle snížili dvěma trefami znovu na rozdíl dvou branek, jenže pak ve snaze ještě průběh duel zvrátit otevřeli hru a Češi jim dali další tři góly.

Česká republika - Slovinsko 8:3 (3:1)

Branky: 8., 16. a 38. Sluka, 6. a 27. Dlouhý, 36. a 36. R. Mareš, 23. Musial - 11., 29. a 30. Horvát.
Rozhodčí: Jyrki (Fin.), Fernandes Cardoso (Port.).
ŽK: Horáček. Diváci: 450.

Sestava ČR: Klíma - M. Mareš, Horáček, R. Mareš, Dlouhý - Sluka, Malý, Blažej, Musial - Levčík, Brož.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme