Futsalisté ze skupiny nepostoupili

Česká futsalová reprezentace dokázala na evropském šampionátu, který hostí Ostrava, porazit v základní skupině jen Ukrajinu, prohrála s Ruskem a v závěrečném zápase také s Nizozemskem 3:4. Do semifinále by však český výběr neposunulo ani případné vítězství v závěrečném duelu. Ukrajina totiž porazila Rusko 2:1 a Češi by na vzájemné zápasy byli stejně horší než tyto dva týmy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ME ve futsale 2005

ME ve futsale 2005 | Foto: fotbal.cz

Český tým před šampionátem chtěl hrát o medaile. Jenže v úvodním utkání s Ukrajinou se zranila největší opora Roman Mareš. Jeho zkušenost chyběla mužstvu už v duelu s favorizovaným Ruskem, ve kterém ruští profesionálové uštědřili českému národnímu týmu lekci. Byli po všech stránkách lepším týmem a zaslouženě vyhráli. V souboji s papírově slabšími Nizozemci pak bez Mareše český tým podlehl nervozitě, dostal na začátku dvě branky, a přes zlepšený výkon v druhém poločasu, nedokázal vývoj zápasu otočit.

Smutný byl hlavně reprezentační kouč Michal Stříž, který už před začátkem šampionátu prohlásil, že turnaj v Ostravě je jeho poslední akcí u národního týmu. Za deset let dosáhl s mužstvem nemalých úspěchů, loučení si však určitě představoval jinak. "Převládá ve mě pocit zklamání, protože jsem už dopředu oznámil, že po tomto šampionátu skončím. Představoval jsem si to samozřejmě trošku veselejší," přiznal Stříž.

Výsledky českého týmu:

Česko - Ukrajina 2:1 (1:1). Branky: 19. M. Mareš, 25. Rajnoch - 12. Kudlaj.

Česko - Rusko 1:4 (1:2. Branky: 17. Sluka - 7. Chamaďjev, 20. Šajchmetov, 25. Majevskij, 37. Abyšev.

Česko - Nizozemsko 3:4 (2:4). Branky: 9. Dlouhý, 15. M. Mareš, 24. Rajnoch - 3. Merlino, 8. Morbiti, 10. vlastní Sluka, 14. Hulshorst.

Metoděj Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme