Gáborík hattrickem rozstřílel Colorado

Největší hvězdou nedělních zápasů zámořské NHL byl bezesporu slovenský útočník Marián Gáborík. Hvězda Minnesoty Wild totiž na ledě Colorada předvedla parádní střelecké představení a třemi góly rozhodla o porážce Avalanche 2:5. Dvě asistence zaznamenal obránce Minnesoty Martin Škoula. Jaromír Jágr i nadále pokračuje ve sbírání bodů na čele tabulky produktivity. Ale tentokrát byla jeho jedna gólová přihrávka málo. V derby rivalů z Atlantické divize totiž Rangers nestačili na Ďábly z New Jersey. U jejich vítězné branky asistoval Patrik Eliáš.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Škoula

Martin Škoula | Foto: Hráči NHL

Diváci v denverském Pepsi Centre se asi nestačili divit, jak s jejich Lavinami vyběhla Minnesota. Už po šesti minutách prohrávalo Colorado po brankách Gáboríka a Dupuise 0:2 a slovenský gólman Peter Budaj se odporoučel na střídačku. Jeho místo zaujal José Theodore Výměna v domácí brance pak rozjetou minnesotskou mašinu zastavila, ale zvrat v utkání nepřinesla. Ve druhé třetině už na 3:0 z pohledu hostí zvýšil po přihrávce Martina Škouly obránce Daniel Tjärnqvist. V posledním dějství pak ve vlastním oslabení zvýšil Gáborík na 4:0. Domácí se pak v zápětí dočkali prvního gólového úspěchu z hokejky beka Johna-Michaela Lilese. Jenže za pouhých čtyřiadvacet vteřin byl rozdíl mezi oběma celky opět čtyřgólový. To když Gáborík zkompletoval svůj osmý hattrick v NHL. Coloradská tečka McCormicka v šestapadesáté minutě už Minnesotě vadit nemohla.

Hokejisté New Jersey doma ukázali, že ne nadarmo se vyplácí bojovat až do konce. Dvěma trefami v závěru derby s New Yorkem Rangers otočili prestižní městský souboj ve svůj prospěch. Ďáblové sice díky trefě Brylina vedli, ale ve druhé třetině dokázali Jezdci během dvou minut dvakrát skórovat a vývoj utkání otočit. Při Ozolinšově brance na 1:2 asistoval Jaromír Jágr. Jenže New Jersey ve snaze o vyrovnání nepolevovalo, za což bylo odměněno v 52. minutě, kdy se prosadil Scott Gomez. Za dvě minuty už to byli opět Devils, kdo se ujal režie utkání. V přesilovce putoval puk po ose Eliáš - Langenbrunner a zakončující Brian Gionta. Duel mezi oběma rivaly se letos konal už poosmé a Devils touto výhrou srovnali vzájemnou bilanci s Rangers na 4:4. Pikantní bylo, že zápas nesl příchuť playoff. A to jak nasazením, tak postavením obou týmů v tabulce. Pokud by totiž zůstaly na současných pozicích, střetly by se Jezdci a Ďáblové v úvodním kole vyřazovací části.

Stejně jako New Jersey se poslední třetina vyvedla také floridským Panterům. Ti přivítali obhájce Stanley Cupu z Tampy a v závěrečném dějství je rozstříleli pěti brankami. Po dvou třetinách nic nenasvědčovalo brankové smršti. V utkání celkem standardního průběhu vedly po čtyřiceti minutách Blesky zásluhou Prospala a Boylea 2:1. Jenže poslední dvacetiminutovku začli Panteři pořádně kousat. Jejich kanonádu odstartoval druhou brankou večera kapitán Olli Jokinen, do vedení se Florida dostala po Hortonově gólu. Tampa ještě dokázala odpovědět a když Martin St. Louis vyrovnal na 3:3, pomýšleli hosté ještě na dvoubodový zisk. Hlavní slovo měl pak floridský Juraj Kolník. V pětapadesáté minutě se dostal k volnému puku a poslal Panthers do vedení, které minutu před koncem navýšil Joe Nieuwendyk. Kolník pak v šedesáté minutě pečetil trochu překvapivou výhru Floridy v poměru 6:3.

Výsledky nedělních zápasů NHL:

Florida - Tampa Bay 6:3 (0:0, 1:2, 5:1) Branky: 31. a 46. O. Jokinen, 55. a 60. Kolník, 47. Horton, 59. Nieuwendyk - 36. Prospal, 40. Boyle (Prospal), 50. St. Louis. Střely na branku: 48:32. Diváci: 13.046.

St. Louis - Edmonton 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) Branky: 22. Mayers, 42. Rycroft - 60. Pronger (Hemský). Střely na braku: 18:37. Diváci: 19.090.

New Jersey - New York Rangers 3:2 (1:0, 0:2, 2:0) Branky: 14. Brylin, 52. Gomez, 54. Gionta (Eliáš) - 34. Betts, 36. Ozolinš (Jágr). Střely na branku: 26:26. Diváci: 19.040.

San Jose - Dallas 4:1 (1:0, 3:1, 0:0) Branky: 7. Bernier, 25. Rissmiller, 35. Cheechoo, 36. Marleau - 33. Zubov. Střely na branku: 36:22. Diváci: 17.496.

Colorado - Minnesota 2:5 (0:2, 0:1, 2:2) Branky: 49. Liles, 56. McCormick - 5., 45. a 49. Gáborík, 6. Dupuis (Škoula), 37. D. Tjärnqvist (Škoula). Střely na branku: 42:22. Diváci: 18.007.

Jiří Kalemba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme