Gaudio napodobil na Roland Garros Vilase

Argentinec Gaston Gaudio se stal teprve třetím nenasazeným tenistou v historii, který dokázal vyhrát grandslamový turnaj French Open. Přemožitel Jiřího Nováka ve finále porazil v pěti setech 0:6, 3:6, 6:4, 6:1 a 8:6 svého krajana Guillerma Coriu, který se od čtvrté sady potýkal se zdravotními problémy. Argentinec na pařížské antuce vyhrál po sedmadvaceti letech, kdy na Roland Garros vyhrál Guillermo Vilas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gaston Gaudio

Gaston Gaudio | Zdroj: ČTK

Vše bylo otevřené až do konce. Rozhodnutí padlo v posledním setu. Coria v něm po zdravotních problémech neuvěřitelně zabojoval, a ačkoliv se stále nemohl naplno opřít do servisu, v dlouhých výměnách navzdory zdravotnímu handicapu dokázal míče dobíhat. Gaudio v klíčových okamžicích začal znovu kazit a pustil soupeře do vedení 4:2. To sice vyrovnal, za stavu 5:4 a 6:5 však Coria dvakrát podával na vítězství v zápase. Ve dvanácté hře ale při obou mečbolech skončily jeho údery několik centimetrů za postranní čarou.

Gaudio si pak dokázal udržet vlastní podání a při Coriově slabém servisu využil hned první mečbol a vyhrál 8:6. Po více než třech a půl hodinách se tak radoval z prvního letošního vítězství na turnaji ATP, naopak Coria utrpěl teprve druhou porážku v této antukové sezoně.

"Coria tady dva týdny předváděl vynikající tenis. Přeju mu, aby se příští rok vrátil a uspěl," složil svému soupeři poklonu vítězný Gaudio. Sám po prvním setu v triumf nevěřil. "Děkuji publiku za podporu, po prvním setu jsem se hodně bál," dodal tenista, jenž nedokázal zadržet slzy dojetí.

Výsledek:

Muži:

Dvouhra - finále:

Gaudio (Arg.) - Coria (3-Arg.) 0:6, 3:6, 6:4, 6:1, 8:6.

Statistika utkání:

Esa: 2:5. Dvojchyby: 9:6. Nevynucené chyby: 55:54. Úspěšnost prvního podání: 66 procent - 65 procent. Získané brejky: 11 z 15 - 11 ze 23. Nejrychlejší servis: oba 187 km/h. Čas: 211 minut.

Vladimír Vokál Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme