Giguere vychytal třetí nulu, a Anaheim je krůček od finále

Jean-Sebastien Giguere je hrdinou finálové série Západní konference hokejové NHL. Brankář Anaheimu už potřetí vychytal proti Minnesotě čisté konto, a má největší zásluhu na vedení Mocných kačerů 3:0 na zápasy. V nočním třetím utkání pochytal Giguere 35 střel soupeře, a neinkasoval už více než 213 minut v řadě. Anaheim vyhrál na domácím stadionu 4:0 - Petr Sýkora přihrával na oba góly Paula Kariyi, zbylé trefy si připsali Rucchin a Čistov. Mighty Ducks tak od historicky první účasti ve finále Stanley Cupu děli jediná výhra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Sýkora

Petr Sýkora | Foto: Hráči NHL

Nejobletovanějším hráčem po utkání byl právě brankář Giguere, který dokázal i ve třetím zápase série udržet čisté konto. Zopakoval tak 58 let starý rekord brankáře Toronta Franka McCoola, který v úvodních třech utkáních finále Stanley Cupu vychytal hokejisty Detroitu. V nočním zápase si Giguere poradil se všemi 35 střelami soupeřů. Celkem si zatím v sérii připsal 98 úspěšných zákroků a již 213 minut a 17 sekund neinkasoval. K překonání detroitského gólmana Normie Smithe, který v play off v roce 1936 nepustil branku 248 minut a 32 sekund, nesmí Giguere pustit žádnou střelu déle než polovinu čtvrtého zápasu.

Minnesota se nachází ve velmi svízelné situaci, protože se nedaří se gólmanům, obráncům, ani útočníkům. Nejvytíženější bek týmu Filip Kuba byl na ledě zatím u všech inkasovaných branek Minnesoty. Ve středečním utkání si připsal čtyři minusové body a celkem jich má již sedm. Anaheimu tak nyní stačí vyhrát jeden zápas, aby poprvé postoupil do finále Stanleyova poháru. Hokejisté Minnesoty sice otočili dvě série po sobě, ale nemuseli vyhrát čtyři utkání po sobě. V historii NHL se podařilo jen dvěma týmům. V roce 1942 otočilo tímto způsobem Toronto finále s Detroitem a v roce 1975 New York Islanders zvrátili sérii s Pittsburghem.

Anaheim - Minnesota 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)

Branky: 29. a 34. Kariya (na obě Sýkora), 5. Rucchin, 33. Čistov.
Střely na branku: 32:35.
Diváci: 17.174.

Výsledky předešlých zápasů: 1:0 ve 2. prodl., 2:0. Stav série: 3:0.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme