Gólman Hašek pustil pět gólů a hokejová Ottawa poprvé doma padla

Domácí pevnost týmu Ottawa Senators poprvé od začátku nové sezony kanadskoamerické NHL padla. Vyplenili ji z letci z Philadelphie, když za záda českého brankáře Dominika Haška protlačili pět ze svých 32 střel. V druhém nedělním utkání porazil Anaheim hostující Phoenix 3:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Jeff Kowalsky | Zdroj: ČTK

Senátoři z Ottawy nedokázali navázat na sobotní triumfální vítězství nad lokálním rivalem z Toronta, kterého rozstříleli 8:0 a sklonili se před Philadelphií. Přitom se nedá říci, že by střelecky zaháleli. Na Roberta Escheho v brance Flyers vyslali přes čtyřicet střel, přesně mířily ale jen tři z nich. To soupeř srovnal mířidla pečlivěji, z dvaatřiceti pokusů celkem pětkrát rozsvítil červené světlo za zády českého brankáře Dominika Haška.

V druhém nedělním utkání porazil Anaheim 3:2 hosty z Phoenixu a na rozhodující brance Andyho McDonalda se asistencí podílel český útočník Petr Sýkora. Jeho spoluhráč Teemu Selänne vsítil 461. branku v kariéře - jen Jaromír Jágr skóroval od sezony 1992- 93 častěji (489).

V čele tabulky produktivity zámořské NHL se udržel kanadský útočník Eric Staal z týmu Caroliny, který v 11 zápasech nasbíral 22 bodů za 9 branek a třináct asistencí. Průběžně druhý Peter Forsberg z Philadelphie získal zatím o tři body méně, ještě o bod zpět je na třetím místě český hráč Jaromír Jágr. Útočník New York Rangers však s jedenácti trefami do sítě soupeřů vládne tabulce střelcůl NHL.

Výsledky nedělních zápasů:

Ottawa - Philadelphia 3:5 (1:2, 1:2, 1:1) Branky: 18. a 28. Chára, 50. Redden - 37. a 42. Knuble, 10. J. Carter, 15. Gagne, 40. Sim. Dominik Hašek odchytal za Ottawu celé utkání, kryl 27 střel a úspěšnost zákroků měl 84,4 procent. Střely na branku: 42:32. Diváci: 19.335.

Anaheim - Phoenix 3:2 (0:1, 2:0, 1:1) Branky: 40. a 44. McDonald (na druhou Petr Sýkora), 25. Selänne - 9. Sanderson, 41. Leclerc. Střely na branku: 27:36. Diváci: 12.956.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme