Griga je novým koučem Sparty

Od dnešního odpoledne má úřadující ligový mistr Sparta Praha nového trenéra. Stal se jím bývalý útočník letenských Stanislav Griga, který naposledy trénoval Liberecký Slovan. Griga ihned po svém návratu z Indie podepsal na Letné před novináři smlouvu do 30. června 2007 s dvouletou opcí. Třiačtyřicetiletý kouč tak ve funkci nahradil Jaroslava Hřebíka, který byl od týmu odvolán minulé pondělí po sérii neúspěšných výsledků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Křetínský a Stanislav Griga

Daniel Křetínský a Stanislav Griga | Zdroj: ČTK

Sparta Grigovo angažování oficiálně potvrdila dnes ráno, nový kouč po podpisu kontraktu řekl, že jeho prvním cílem bude zastavit současný herní a výsledkový propad. Griga už při odjezdu do Indie před třemi týdny věděl, že se Spartě nedaří, a hlasy o možném angažmá na Letné se prý už tehdy ozývaly ze všech stran. Sparťané jsou po sedmém kole ligy na desátém místě tabulky s devítibodovou ztrátou na Liberec a Teplice, v Lize mistrů mají po dvou zápasech pouze jeden bod za domácí remízu s Ajaxem.

Podle viceprezidenta Sparty Daniela Křetínského byl Griga jasným favoritem na seznamu možných kandidátů. "Jsme proto velmi rádi, že novým trenérem Sparty se stává právě on. A také proto, že se nám podařilo jednání realizovat velmi rychle, přestože trenér byl v zahraničí," uvedl na tiskové konferenci.

Griga se vrací do klubu, v němž úspěšně působil v osmdesátých letech jako hráč. Na Letnou přišel v roce 1981, definitivně ji opustil o osm let později jako člen Klubu kanonýrů, později hrál ještě ve Feyenoordu Rotterdam a Rapidu Vídeň. Jako kouč začínal v Žilině, dále působil v Trenčíně, Slovanu Bratislava, Dubnici a také u slovenské jednadvacítky. V české lize trénoval úspěšně Slovan Liberec, odkud po skončení loňské sezony odešel na vlastní žádost.

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme