Hadamczik nominoval do Liberce tři nováčky

Osm vicemistrů světa z Rigy, tři nováčky, šest krajánků a také brankáře Romana Málka pozval trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik pro první turnaj série Euro Hockey Tour - liberecký Česká pojišťovna Cup. Turnaj je na programu od 31. srpna do 3. září.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté se sejdou v neděli, chybět ještě budou slávisté, kteří se vracejí z turnaje v Německu. Marek Tomica si tak bude muset na první kontakt s národním týmem počkat. Jedno z nejlepších levých křídel v extralize dlouho doplácelo na to, že z klubu mohou jezdit na turnaje Euro Hockey Tour jen tři hráči.

Rachůnek je mladším bratrem známějšího obránce Karla, který už pod koučem Hadamczikem reprezentoval. Obránce Holub byl v přípravě týmu na mistrovství světa, ale z kempu v Mladé Boleslavi musel odjet kvůli zranění.

V týmu je šest krajánků včetně Václava Varadi, který se po deseti letech vrátil z NHL do Evropy: loňský mistr světa z Vídně bude hrát za švýcarský Davos. Po téměř šesti letech se vrací do národního mužstva slávistický bek Tomáš Žižka. Po více než dvou letech si zahrají v reprezentaci Martin Chabada, který odešel do švédského klubu Lulea, Josef Marha z Davosu, pardubický Petr Sýkora či plzeňský gólman Roman Málek.

Před startem sezony by Hadamczik chtěl vyzkoušet i jiné hráče ze zámoří, ale smlouva mezi NHL a IIHF tomu zamezila. Navíc svaz by musel i za hráče, který není pod smlouvou v zámoří a teprve o ní jedná, platit vysokou pojistku. Při výběru z extraligových týmů jej omezuje zase kvóta tři hráčů z jednoho klubu.

Český tým v příštím týdnu postupně čeká ve čtvrtek zápas s Finskem, v sobotu se střetne se Švédskem a liberecký turnaj v neděli zakončí proti Rusku. Loni provázel turnaj malý divácký zájem, i přesto byl po konzultaci s hlavním partnerem Českou pojišťovnou opět za dějiště zvolen Liberec. Zatímco loni se prodával balíček vstupenek na oba zápasy jednoho dne za 350 korun, nyní lze navštívit duel české reprezentace za 150 či 100 korun.

Nominace ČR:

Brankáři:

Milan Hnilička (Liberec)
Roman Málek (Plzeň)

Obránci:

Miroslav Blaťák (Mora/Švéd.)
Martin Čech (Pardubice)
Radek Hamr (Kloten/Švýc.)
Jan Holub (Liberec)
Zdeněk Kutlák (Č. Budějovice)
Martin Ševc (Kladno)
Tomáš Žižka (Slavia)

Útočníci:

Jiří Burger
Petr Hubáček
Zbyněk Irgl (všichni Vítkovice)
Jan Hlaváč
Jaroslav Hlinka
Jan Marek (všichni Sparta)
Josef Marha
Václav Varaďa (oba Davos/Švýc.)
Tomáš Rolinek
Petr Sýkora (oba Pardubice)
Miloslav Hořava (MoDo/Švéd.)
Martin Chabada (Lulea/Švéd.)
Ivan Rachůnek (Zlín)
Marek Tomica (Slavia)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme