Hamburk zasadil Slavii poslední úder a zavřel jí dveře ze skupiny

Fotbalisté Slavie prohráli ve svém třetím zápase ve skupině F Poháru UEFA s Hamburkem 0:2. Za celý zápas si přitom nedokázali vypracovat vyloženou gólovou příležitost a doplatili tak na efektivitu soupeře. Po prohře 0:2 se propadli na poslední místo ve skupině a jejich naděje na postup tak definitivně pohasly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Šmicer při srážce s brankářem Frankem Rostem

Vladimír Šmicer při srážce s brankářem Frankem Rostem | Zdroj: ČTK

Do přímého souboje o jarní vyřazovací část Poháru UEFA vstoupily oba celky opatrně. Přes oboustrannou potřebu připsat si tři body postavili trenéři spíše defenzivní sestavy. V bouřlivé atmosféře začali odvážněji domácí, ale bundesligový soupeř bránil velmi pozorně a důrazně. To brzy poznali Necid, Tavares a Brabec, kteří museli být ošetřováni.

Hra se odehrávala ve středu hřiště a oba celky se snažily především neudělat chybu. Po půlhodině se hostům povedla kombinační akce a po nešťastné teči Suchého se za obranou Slavie dostal k míči chorvatský kanonýr Olič, který zblízka nezaváhal. Slávisté situaci považovali za ofsajdovou a především trenér Jarolím protestovat tak vehementně, že byl vykázán na tribunu. Fotbalověji se pokusil odpovědět Hubáček, který dělovkou protáhl brankáře Rosta. Hosté ale bránili velmi zodpovědně, a tak to byla až do konce poločasu poslední střela na branku hostí.

Po přestávce trenér Jarolím posílil ofenzivu nasazením Šmicra, který vystřídal Hubáčka. K nějakým ofenzivním manévrům domácích to ale nevedlo. V 60. minutě vyděsil diváky hrozivý střet právě Šmicera s Rostem, kteří se ve vzduchu srazili v souboji o míč. Ani jednomu z aktérů se ale nic nestalo, a tak pokračoval bojovný fotbal bez šancí.

Marnost při kombinačních pokusech vedla Slávisty k častějšímu nakopávání dlouhých míčů. To už ale na hřišti nebyl vysoký Necid, a tak ani tato taktika nevedla k úspěchu. Útočné snahy domácích dávali německému celku prostor k rychlým protiútokům, po jednomž z nich fauloval brankář Vaniak pronikajícího Davida Jarolíma a turecký rozhodčí nařídil penaltu. Vaniak navíc uviděl červenou kartu, a protože Slávisté již vyčerpali povolený počet střídání, musel do branky kapitán Brabec. Proti Petričově střele ale neměl šanci.

Porážka 0:2 zavřela Slavii dveře ze skupiny, naopak Hamburg už má postup jistý, stejně jako Ajax Amsterdam a Aston Villa, přestože podlehla Žilině 1:2.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme