Hamé si vynutilo pokračování série

Hokejistům Zlína extraligová sezóna ještě nekončí. Obhájci titulu porazili v pátém semifinále play off Vítkovice 5:2 a snížili stav série na 2:3. Hosté tak promarnili první možnost ukončit sérii. Další příležitost budou mít ve středu tentokrát na domácím ledě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Hamé Zlín

HC Hamé Zlín | Foto: Jan Rosenauer

Trenér Bokroš před existenčním zápasem s Vítkovicemi promíchal sestavu a mistr se do svého semifinálového soka pořádně zakousl. Hned po šestnácti vteřinách prověřil pozornost Pince od modré Petr Čajánek. Zlínští sice útočili, ale první vyloženou šanci měli hosté. Peterek však v samostatném nájezdu Murína nepřekonal.

Vítkovice se ale dočkali vedení. V rychlém protiútoku přenechal Burger puk Varaďovi, který se z levého kruhu nemýlil. A to nebylo vše. V 15. minutě se z dalšího brejku trefil z pravé strany do levého horního růžku branky Ivan Padělek. Vzápětí mohl Zlín definitivně srazit do kolen Krenželok, ale Murín si s jeho pokusem poradil a odstartoval tak obrat v zápase. O minutu později snížil rychlík Barinka, jenž přebruslil Malíka a zasunul puk do mezery mezi Pincovým betonem a tyčkou. A ještě před přestávkou dokázali domácí vyrovnat. Přesilovou hru po Malíkově faulu na Erata sice ještě nevyužili, ale pak na levém křídle našlápl obránce Zubíček, který dostal přihrávku od Barinky, vypálil a Pincova lapačka máchla do prázdna. Čtyři vteřiny před úvodní sirénou bylo vyrovnáno.

Zlínské ofenzívní manévry brzy vzaly za své, když Balaštík zbytečně fauloval v útočném pásmu Štefanku a ke dvouminutovému vyfasoval i desetiminutový trest. Ale v přesilovce Vítkovice místo tlaku trnuly. Mokrejše stačil zablokovat vracející se Seman a proti Kováčikově ráně zasáhl Pinc lapačkou. Domácím se pak otevřela velká šance. Nejprve byl hodně přísně vyloučen Vůjtek, následoval ho Šimíček a zlínským se otevřela 75 vteřin dlouhá přesilovka pět na tři. Jenomže ji sehráli bídně a Pince vážněji neohrozili. Přesto měl i nadále vítkovický brankář více práce. Nekapituloval však ani po tvrdé střele Tesaříka či po dalších pokusech aktivních Čajánka a Erata. Nakonec ale byli domácí za svou aktivitu odměněni a dostali se do vedení. Při signalizované početní výhodě si Pinc usměrnil za brankovou čáru nahození Martina Hamrlíka. Vyrovnání měl na své hokejce Šimiček, ale Murín byl opět pozorný a nasměroval tak svůj tým ke druhému vítězství v sérii. Prakticky hned z protiútoku totiž překonal Pince počtvrté Balaštík. Hosté vrhli všechny síly do útoku, ale Murínova branka pro ně byla zakletá. Domácí svůj náskok v pohodě hlídali. Poslední naděje hostů uvadla, když nevyužili dlouhou přesilovku čtyři na tři.

Závěr se opět, stejně jako ve druhém utkání ve Zlíně, trochu vymkl a na obou stranách se hokejisté častovali několika nevybíravými zákroky. Po vyloučení Erata a Varadi se dohrávalo ve čtyřech na obou stranách. Toho využili Vítkovičtí, aby zkusili hru bez brankáře, ale Blaťák přidal pátý gól Zlína. Hamé si díky výhře vynutilo minimálně šestý zápas v Ostravě.

Hamé Zlín - Vítkovice 5:2 (2:2, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 17. Barinka (Kristek), 20. Zubíček (Kristek, Barinka), 47. M. Hamrlík (Blaťák), 50. Balaštík (M. Erat, Zubíček), 60. Blaťák (Veselý) - 5. Varaďa (Burger, Vůjtek ml.), 15. I. Padělek (Philipp)
Rozhodčí: Šindler, Rejthar - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 12:13, navíc Balaštík (Zlín) 10 min. Bez využití
Diváci: 6647
Stav série: 2:3

Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Galvas, Vosátko, Zubíček - Okál, Čajánek, Veselý - Balaštík, Mokrejš, M. Erat - Barinka, Kristek, Kováčik - Jenáček, M. Čech, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík

Vítkovice: Pinc - Kubina, Philipp, Seman, Malík, Hudec Černošek - Vůjtek ml., J. Štefanka, Varaďa - Irgl, Šimíček, M. Tomášek - I. Padělek, Burger, Turek - Peterek, R. Procházka, Krenželok. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme