Hašek blízko postupu

Hokejovému Detroitu, jehož branku hájí český brankář Dominik Hašek, chybí jediná výhra k postupu do 2. kola play off kanadskoamerické NHL. V sérii mezi Dallasem a Vancouverem je srovnáno na 3:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Miroslav Konvalina

K domácí výhře Detroitu Red Wings 5:1 nad Vancouverem přispěl Hašek 23 úspěšnými zásahy a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Oporou byl svému týmu především za bezbrankového stavu, který vydržel po celou první třetinu. V té druhé pak Rudá křídla nasázela svému soupeři tři branky, když dvakrát skórovala v oslabení, počítaje v to i proměněné trestné střílení z hokejky Daniela Clearyho. Jedinou branku hostí vstřelil v 51. minutě Zjuzin. Detroit se ujal vedení v sérii 3:2 na zápasy a o svém postupu může rozhodnout už v noci na dnešek.

Až sedmý zápas musí rozhodnout mezi Dallasem a Vancouverem. Brankář Stars Marty Turco totiž v sobotním zápase zlikvidoval všech 21 střel Vancouveru, připsal si druhé čisté konto v řadě za sebou a výrazně pomohl k srovnání série na 3:3. Za Dallas skórovali ve 4. minutě Modano a a ve 48. Halpern. Rozhodující duel se odehraje v pondělí ve Vancouveru.

Detroit - Calgary 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)

Branky: 29. a 46. Zetterberg, 24. Cleary z tr. střílení, 31. Chelios, 56. Dacjuk - 51. Zjuzin. Dominik Hašek odchytal za Detroit celý zápas, z 24 střel inkasoval jeden gól a úspěšnost zásahů měl 95,8 procenta. Střely na branku: 38:24. Diváci: 19.340. Stav série 3:2.

Dallas - Vancouver 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky: 4. Modano, 48. Halpern. Střely na branku: 30:21. Diváci: 18.600. Stav série 3:3.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme