Hašek vychytal nulu, Havlát s Bonkem porazili Toronto

Další čtyři týmy rozehrály za mořem druhé kolo hokejového Stanley cupu. Detroit s Dominikem Haškem v brance porazil St. Louis 2:0, Hašek kryl 23 střel soupeře. Úvodní zápas se naopak vůbec nepovedl Torontu. O jeho porážku s Ottawou se postarali čeští útočníci Martin Havlát a Radek Bonk, kteří skórovali už v první desetiminutovce. Havlát navíc přidal ke gólu dvě asistence, Bonk jednu. Detroit i Ottawa vedou v sériích 1:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Hráči NHL

Pro Haška - šestinásobného držitele Vezinovy trofeje, udělované nejlepšímu brankáři NHL - znamenal zápas se St. Louis už sedmé čisté konto v play off v kariéře. "Snažili se hrát hodně tvrdě, ale obrana přede mnou odvedla skvělou práci," řekl Hašek. Série pokračuje v sobotu v Detroitu. Duel Toronta a Ottawy byl rozhodnut již ve 12. minutě, kdy Toronto, které mělo pouze den volna po vyčerpávající sedmizápasové sérii s New York Islanders, prohrávalo 0:3. Pouhých 39 sekund po polovině utkání vedla Ottawa 5:0 a zbytek zápasu se dohrával v poklidu. "Víme, že jsme nehráli moc dobře a soupeř naopak výborně," řekl útočník Toronta Gary Roberts. Druhý zápas série se hraje také v sobotu - znovu v Torontu.

Východní konference:

Toronto - Ottawa 0:5 (0:3, 0:2, 0:0), branky: 8. Havlát (Bonk), 10. Bonk (Havlát), 12. Hnidy, 22. White, 31. Alfredsson (Havlát). Střely na branku: 27:33. Diváci: 19.406. Stav série: 0:1.

Západní konference:

Detroit - St. Louis 2:0 (1:0, 1:0, 0:0), branky: 8. Dacjuk, 40. Hull. Střely na branku: 20:23. Diváci: 20.058. Stav série: 1:0.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme