Hašek zařídil Detroitu druhou výhru

Znovu až prodloužení rozhodlo třetí utkání finále západní konference hokejového Stanley cupu. Detroit zvítězil na ledě Colorada 2:1 především díky výbornému výkonu Dominika Haška. Ten pochytal kromě jedné všechny šance Colorada a ve třinácté minutě prodloužení navíc přihrál Olaussonovi na vítěznou branku. Detroit vede v sérii 2:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Hráči NHL

Colorado začalo třetí duel lépe - v 16. minutě otevřel skóre tečovanou střelou obránce Rob Blake. Do té doby defenzivní partie se změnila v dobývání coloradské branky, v níž ale zářil Patrick Roy. Detroit přestřílel soupeře v poměru 42:21, ale k dosažení branky mu pomohlo štěstí. Ve 46. minutě se Royem vyražený puk snažil odpálit obránce Greg de Vries, ale sklepl jej do vlastní sítě. Vedle něj stál Luc Robitaille, gól byl připsán jemu. Také rozhodující gól byl pro domácí smolný. Olaussonův golfový úder se otřel o holeň českého obránce Martina Škouly a přelétl Royovu lapačku. Akci založil Dominik Hašek, který vyjel z branky pro puk, když hráči Colorada odešli střídat. Nahrál Stevu Yzermanovi, který našel Olaussona a jeho střela prošla do sítě. "Viděl jsem, že dva jejich hráči střídají. Naskočil jsem na led a dostal jsem puk," popsal klíčový moment Olausson.

Kouč Detroitu Scotty Bowman před zápasem pozměnil složení formací. Střelce dal do všech čtyř útoků a obránce Chrise Cheliose, který měl původně hlídat Petera Forsberga, nasadil proti formaci Sakic-Hejduk-Tanguay. Forsberga hlídal jeho krajan a obhájce Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce Nicklas Lidström a nedovolil mu vůbec vystřelit na branku. Vedoucí muž kanadského bodování play off Forsberg si připsal pouze druhou asistenci u jediného gólu Colorada v přesilovce.

Čtvrtý zápas se hraje v sobotu znovu v Coloradu.

Colorado - Detroit 1:2 v prodloužení (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1), branky: 16. Blake - 46. Robitaille, 73. Olausson (Hašek). Střely na branku: 21:42. Diváci: 18.007. Stav série: 1:2 (3:5, 4:3 v prodloužení, 1:2 v prodloužení).

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme