Haškovi vynesl nominaci Stanley Cup

Čeští hokejisté na medaili na olympijských hrách v Salt Lake City ani na mistrovství světa ve Švédsku nedosáhli, přesto mezi aspiranty na titul sportovce roku nemůže jeden slavný muž od ledu chybět. Brankář Dominik Hašek si po olympijském triumfu před čtyřmi lety v Naganu splnil druhý velký sen. S Detroitem vyhrál Stanleyův pohár.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Hráči NHL

O výjimečnosti Dominika Haška, který po řadu let patřil ke hvězdám NHL, nelze pochybovat. Až letos se ale dočkal trofeje, která mu dlouho unikala. Po dlouhotrvajícím angažmá v Buffalu se Hašek vydal do Detroitu, kterému vydatně pomohl na cestě za nejcennější klubovou trofejí ? Stanleyovým pohárem. Pár dní poté dal velkému hokeji sbohem, i když byl mnohými přemlouván, ať ještě nekončí.

Vrátil se do Pardubic a v létě mohl spolu s dalšími českými spoluhráči z Detroitu ukázat slavný Stanley Cup domácím příznivcům. Putování s pohárem si Hašek vychutnával. "Bylo to nádherné, jsou to nezapomenutelné zážitky. A jsem rád, že jsme jen neslavili, ale mohli jsme pomoci lidem postiženým povodním," připomněl charitativní rámec akce.

O své brankářské hokejové kariéře si Dominik Hašek zvyká vyprávět už jen v časem minulém. Když si jde v Pardubicích zahrát s dalšími bývalými hokejisty, je jeho místo v útoku . Většinu času věnuje podnikání, vedle toho stihl vydat druhou knížku. Nevynechá ani jedinou příležitost, aby si vyzkoušel nové aktivity. O víkendu například usedl jako navigátor do kokpitu závodního vozu při Pražském rallyesprintu.

Petr Souček, Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme