Házenkáři nestačili po boji na Slovinsko

Čeští házenkáři prohráli i své druhé utkání na evropském šampionátu. Tentokrát nestačili ve vyrovnané partii na domácí Slovince, a po poločasu 18:15 podlehli nakonec 33:37. V posledním duelu základní fáze nastoupí naši proti Islandu, který vedruhém střetnutí skupiny 'C' prohrál s Maďarskem 29:32.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

házená ČR - Bosna

házená ČR - Bosna | Foto: Dan Krzywoň

Oproti nevydařenému úvodnímu zápasu s Maďarskem udělal český kouč Rastislav Trtík několik změn v sestavě. Do branky poslal Musila, přestože Galia byl ve čtvrtek jedním z nejlepších hráčů, na lavičce zůstal Zemánek a v úvodu nehrál ani Filip. České mužstvo na soupeře opět vyrukovalo s aktivní obranou 4-2, ale v první čtvrthodině to na domácí, které hnala kupředu vyprodaná hala, příliš neplatilo. Slovinci se prosazovali především z místa pivota a po deseti minutách vedli o tři branky.

Na české hráče byli evidentně přísnější ukrajinští rozhodčí, přesto se jim podařilo po dalších deseti minutách vyrovnat. Ke zvratu zavelelo především duo Juříček - Brůna. Juříček s jistotou proměnil dva sedmimetrové hody a dvakrát se prosadil na brankovišti. Brůna zase skóroval po bleskurychlých kličkách a několik velice dobrých zákroků předvedl Musil. Ve 26. minutě se český celek poprvé na šampionátu dostal do vedení a domácí znervózněli. Do konce poločasu si vůbec nevěděli rady se skvělou obranou českého mužstva, kterou dirigoval Kubeš, a to nakonec šlo do kabin se slibným tříbrankovým vedením.

O náskok však po přestávce za tři minuty přišlo a po dalších dvou brankách v Musilově síti byli domácí na koni. K neudržení byl Lubej, který sázel jednu branku do české sítě za druhou. K němu se přidal Bačkovič, Zorman a Vugrinec a český celek se marně snažil o další obrat. Domácí téměř pokaždé na český gól dokázali odpovědět a stále si udržovali náskok. Nezměrnou bojovností však české družstvo přece jen šest minut před koncem vyrovnalo na 31:31, na čemž měl značný podíl i střídající brankář Galia. V rozhodujících momentech se však přiklonilo štěstí na stranu Slovinska. Galia neudržel Kavtičnikovu střelu, na druhé straně zazvonilo břevno a Bačkovič zvýšil na rozdíl dvou gólů.

Ještě jednou český celek snížil na rozdíl jediné branky, ale závěr zvládli lépe Slovinci a v poslední sekundě pojistil jejich výhru o čtyři branky Lubej. Český tým tak má shodné skóre s Islandem a ani remíza mu nemusí stačit k postupu.

ČR - Slovinsko 33:37 (18:15)

Sestava a branky ČR: Musil, Galia - Filip 7, Nocar 4, Radčenko 1, Jícha 3, Juříček 7/4, Kubeš 3, Farář, Kraus 1, Berka 2, Hrubý, Brůna 5.
Nejvíce branek Slovinska:Lubej 9, Kavtičnik 5/1, Jovičič a Zorman po 5, Vugrinec, Pungartnik a Bačkovič po 3.
Rozhodčí: Vakula, Ljudovik (oba Ukr.). Sedmimetrové hody: 6/4 - 2/1. Vyloučení: 7:8.
Diváci: 5500.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme