Házenkáři připravili Řecko o semifinále

Čeští házenkáři zvítězili v závěrečném utkání ve čtvrtfinálové skupině světového šampionátu v Tunisku nad Řeckem 31:29 a zajistili si tak pozici v elitní desítce. O víkendu budou hrát o deváté místo s Německem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená

Házená

Svěřenci trenéra Trtíka podali jeden z nejlepších výkonů na turnaji a zavřeli Řecku cestu do semifinále šampionátu, i když opět nastoupili bez kanonýra Jíchy. Oba týmy se v průběhu prvního poločasu přetahovali o vedení, po změně stran si jako první vypracovali výraznější náskok čeští hráči. Ve 40. minutě vedli 23:18. Řekové ale dokázali během pěti minut srovnat, a tak rozhodovala dramatická koncovka. V ní měli více štěstí čeští reprezentanti.

První semifinálovou dvojici šampionátu poskládali házenkáři domácího Tuniska a Španělska, ve druhém semifinále na sebe narazí Francouzi a obhájci titulu z Chorvatska.

Výsledek:

ČR - Řecko 31:29 (16:16)

Sestavy a branky:

ČR: P. Štochl, Galia - Nocar 1, Brůna 2, Řezníček, Laclavik 2, Piskač 4/4, Filip 7/1, Farář 5, Hynek, Radčenko 2, Juříček 6, Hríb, Szymanski 2.

Řecko: Kaffatos, Christopulos - Voglis 2, Tzimurtos, Vasilakis, Zaravinas, Samaras, Balomenos 5, Kokolodimitrakis, Grammatikos 4/3, Živulovič 2, Chalkidis, Sanikis 1, Alvanos 13, Karypidis 2.

Další program MS:

Sobota 5. února 10:00, o 7. místo: Rusko - Norsko (Radés), 11:00, o 11. místo: Slovinsko - Švédsko (Nabeul), 12:30, o 5. místo: Řecko - SČH (Radés), 13:00, o 9. místo: ČR - Německo (Nabeul), 15:00, semifinále: Tunisko - Španělsko (Radés), 17:30, semifinále: Francie - Chorvatsko (Radés).

Neděle 6. února: 15:00, o 3. místo (Radés), 17:30, finále (Radés).

Ladislav Válek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme